Erdoğan, Batı Kipaş Kâğıt Fabrikası Resmî Açılış Merasiminde konuştu

Felaket

New member
Erdoğan, Batı Kipaş Kâğıt Fabrikası Resmî Açılış Merasiminde konuştu Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Bu devasa yatırımı ülkemize kazandıran Kipaş Holding ile projeye takviye veren kurumlarımızı tebrik ediyorum. Üretim tesisinde çalışan ve çalışacak olan tüm kardeşlerimize rabbimden muvaffakiyetler diliyorum.

Aydın Söke Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete geçen bu tesis alanında ülkemizin büyük bir gereksinimini giderecek ve cari açığımızı azaltılmasına değerli katkılar sunacaktır.

2 Etap’tan oluşan bu yatırımın açılışını yaptığımız birinci etabı tamamlandı ve deneme üretimleri başladı.

Birinci etapta 800 kişi istihdam edilecek ülkemizin 250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak olan bu tesis hem de 200 milyon dolarlık ihracat da gerçekleştirecektir.

Tesisimiz bu biçimdece toplamda 450 milyon dolar civarında cari açığın kapanmasına katkı verecektir.

2. Etap yatırımları da süratle devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibariyle biteceğini bizlerde kestirim ediyoruz. Yüzde 40’ı tamamlanan ikinci etap için 450 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor

Tamamlanmasıyla bir arada orada da 600 kişilik ek istihdam sağlanacak. bu biçimdece toplamda 1400 kardeşimiz buradan meskenine ekmek götürecek. Ticari tesir alanındaki dalları de dikkate aldığımızda bu yatırımın ülkemiz istihdamına yapacağı katkının daha büyük olacağı muhakkaktır.

Ekonomik katkılarının yanında tesisin değerli bir özelliği daha bulunuyor. Çevreci üretim anlayışıyla faaliyet gösterecek fabrikamızın Türkiye iktisadının yeşil dönüşümüne de kıymetli hizmetleri olacaktır.

Son teknolojiye sahip makinelerle donatılan bu tesiste %100 geri dönüşümlü atık kağıttan üretim yapılacaktır. Sahip olduğu ileri teknoloji yardımıyla fabrikamız birinci etabı ile yılda 12 milyon ağacın ikinci etabı ile birlikte 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir. Kullanacağı enerjiyi de kendisi üretecek olan tesisimizin istihdama ülke iktisadına ve tabiata epeyce önemli yarar sağlayacağını görüyoruz.

Hükümet olarak yerli yabancı ayrılmana gitmeden kimseyi ayırmadın dışlamadan Türk iktisadına güvenen herkese sahip çıkıyoruz.

Bu topraklara paha katan üreten ihraç eden insanımızın aş ve iş sahibi bulunmasına vesile olan tüm yatırımcılara takviye vermeyi misyon biliyoruz.

Kipaş Holding bu yatırımını stratejik yatırımların teşviki sistemimiz kapsamında destekliyoruz..

Bu yatırıma vergi, güç, alt yapı, nitelikli işçiler ve yatırım yeri mevzularında çeşitli dayanaklar sağlıyoruz.

Oluşturduğu ekonomik ve toplumsal katkı göz önünde bulundurulduğunda bu yatırımın aldığı takviyeleri sonuna kadar hak ettiği açıktır.

Koronavirüs salgını ötürüsıyla global iktisadın belirsizlik girdabında girdiği bir periyotta yatırımlarına sürat kattıkları için Kipaş Holding’e ülkem milletin ve tüm Aydınlı vatandaşlarım ismine teşekkür ediyorum.

Firma sahiplerinden beklentim 2. Etap yatırımını mümkün olan en kısa müddette tamamlayarak üretime başlamalıdır.

Kağıt insanlık tarihinin en değerli buluşlarından birisidir bilginin kaydedilmesi dağıtılması ve gelecek jenerasyonlara kullanılan değerli bir araçtır.

Detaylar geliyor…

Hibya Haber Ajansı