Bornovalı bayanlar ekmek ve peynirlerini kendi yapacak

Felaket

New member
Bornovalı bayanlar ekmek ve peynirlerini kendi yapacak Bayanların üretime katılması için yürüttüğü eğitim çalışmaları ve projelerle örnek olan Bornova Belediyesi, konut bayanları için düzenlediği kurslarla da dikkat çekiyor. Bilhassa mutfakta doğal eser tüketimini yeğleyen bayanlar için hazırladığı turşu, reçel, pestil ve sabun imal atölyelerinden daha sonra peynir ve ekmek üretim atölyesi de büyük ilgi gördü.

Bornova Belediyesi’nin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile bir arada düzenlediği etkinlikler Evka-3’te bulunan Bornova Belediyesi Mutfak Atölyesi’nde gerçekleşti. Bornova Bayan Teşebbüs ve İşletme Kooperatifi üyelerinin de katıldığı eğitimde bayanlar birinci vakit içinderda konutta doğal metotlarla peynir yapmanın tekniklerini, bir daha sonraki gün ise ekmek ve tırnak pide üretimini öğrendi. Doğal ve sağlıklı besin tüketimi konusunda bilinçlendirme ve mesken iktisadına katkı sağlanması gayesiyle gerçekleştirilen atölyelerde, Tarım Vilayet müdürlüğünden Hülya Akın ve Ziraat Mühendisi Nurcan Obut üretim tekniklerine yönelik uygulamalı eğitim gerçekleştirdi.

Mayalandı, biçim veridi ve asıldı

Ekmek ve pide eğitimine katılan kursiyer bayanlar evvel hamur hazırlayıp mayaladılar, akabinde form vererek pişirdiler. Peynir atölyesinde de kaynattıkları çiğ sütü evvel pastörize edip, akabinde maya ekleyerek doğal prosedürle beyaz peynir imalini öğrendiler. Bornova Belediye Lider Yardımcısı Barbaros Taşer ve Bornova İlçe Tarım Müdürü Mustafa Akarca’nın da katıldığı çalışmada mayalanan beyaz peynir beze sarılarak suyunun süzülmesi için asıldı. Oluşumu tamamlanan peynirler, kesilerek kavanozlara koyuldu.

Tarımın gelişmesi ülke ekonomimiz açısından fazlaca kıymetli olduğunu belirten Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, mesken üretimi mamüllerin daha sağlıklı olduğuna da vurgu yaptı. Lider İduğ, “Kadınlarımız için düzenlediğimiz bu atölyeler ile Bornovalı bayanlara meskende yapabilecekleri doğal yiyecekler konusunda bilgilendiriyoruz. Bu sayede hem daha sağlıklı yaşamayı öğreniyor birebir vakitte aile bütçelerine de katkı sağlıyorlar” dedi.

Hibya Haber Ajansı