Tarifin Hikayesi
Bambu yatamızı streçfilm ile saralım, böylelikle aralarına pirinç kaçmaz.
- 2-4 Kişilik
- 25dk Pişirme, 1 saat 30dk Hazırlama
Kımbap (Kore Sushisi) Tarifi İçin MalzemelerSelamlar, bugün benim çok severek yediģim kimbap tarifini ll sizlere. Bir kore tarifi, çok lezzetli denemelisiniz. ?.
- 6 tane hazır ( japon veya kore ), yosun yaprakları, nöri yaprakları olarak da geçer
- 500 gram sushi pirinci, özel satılıyor
- 650 ml ılık su
- İsteğe göre : et, dardanel tonbalığı, sosis, veya tavukgöğsü, yada tamamen sebze ile yapabilirsiniz ben tavuk salamı kullandım
- İsteğe göre : zebze çeşitlerini kullanabilirsiniz, ben havuç, ıspanak, renkli biber, ben sarı kullandım, pırasa
- Hazır salatalık turşusu, şekerli olanını kullandım ben
- 1-2 yumurta omlet (isteğe göre koyabilirsiniz )
- Susamyağı
- Bambu yata
- İlk başta, pirincimizi güzelce yıkayıp süzelim. Dibine tutmayacak bir tencereye, 650 ml. Ilık su koyup, pirincimizi ve biraz tuz ekleyelim.
- Kaynamaya başladığında altını kısıp suyunu çekene kadar pişirelim. Kıvama geldiğinde başka bir kaba aktaralım ve iyice soğumaya bırakalım.
- Tüm malzemeleri isteğe göre dilimleyelim. Sebzelerimizi hafif soteleyelim ve isteğe göre tuz ve baharat ekleyelim.
- Ispanaklarımızı yıkayıp sıcak suda 1 dakika kadar bırakıp, hemen çıkaralım. Soğuk suya tutup süzelim.
- Yumurtalarımızı karıştırıp omlet yapıp, uzun şeritler keselim.
- Salatalık turşumuzu da süzüp şeritler halinde keselim. ( ev turşusu olmasın).
- Bambu yatağımızın üzerine, 1 nori yaprağımızı koyalım,. ( yaprağımızın kaygan tarafı alta, tırtıllı tarafı üste gelmeli ).
- Pirincimizi kartopu gibi alalım ve yaprağımızın ortasına koyup eşit şekil de yanlara doğru yayalım.Her bir tarafı eşit şekilde olmalı.
- İçine istediğimiz şekilde sebzelerimizi ve diğer malzemelerimizi döşeyelim.
- Baş tarafda dört parmak kadar bir pay boş kalmalı. ( yaprak sarması gibi), ön başına biraz pirinçimizden ezerek yapışkan görevi yapması için ezip koyalım, sonra sıkıca saralım.
- Sardığımız kimbapımızı, bir fırça yardımı ile susamyağı ile yağlayalım.
- Keskin bir bıçak ile, bir veya iki parmak genişliģinde yuvarlak parçalar keselim ve döşeyelim.
- İsteğe göre, soya sosu ile veya başka soslar ile yiyebiliriz afiyet olsun. ? ?.
Bambu yatamızı streçfilm ile saralım, böylelikle aralarına pirinç kaçmaz.