Yılın Gençlik Kelimesi Testi: Tüm ifadeleri biliyor musun?

Lorenrot

New member
“Aura”, “Talahon”, “Yurr”
Test: Bu gençlik kelimelerinin ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Kendinizi test edin!

Bunlar 2024 Gençlik Sözcüğü adayları. Peki bu ifadelerin gerçekte ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Kendinizi testte test edin!

Gençlik kelimeleri biliyor musun? Bu testte bu yılın favorilerinin geçmişini bilip bilmediğini test edebilirsin. İyi şanslar!

“Ah” …

• … bir şeye veya birine karşı duyulan iğrenme veya utanç duygusunu ifade etmek için kullanılır: “Dün yine öyle davrandı… sadece Akh!”
  • … Tiktok'ta sözde meydan okumalarda tüketilen acı bir Kore acı tozudur.
  • … kardeş anlamına gelen Arapça bir kelimedir ve bir arkadaşa veya tanıdığa hitap etmek için kullanılır. Örnek: “Yarın ne haber, Akh(i)?”
  • … “Genel kontrol! Merhaba?” ifadesinin kısaltmasıdır. Bu ünlem, bir bölümde kadın adayların erkeklerin villasına girdiği “Love Games: Studis vs. Assis” adlı flört gerçeklik şovundan gelir. Bir odaya girerken şaka amaçlı kullanılır.
“Aura” …

• … sosyal medyada aşırı öz tasviri ifade eder. Gençler bunu örneğin birisi kendi günlük hayatını bir Instagram hikayesinde çok fazla sahnelediğinde kullanır: “Dün yine aura yaptı.”
  • … sürekli kulaklık kullanımıyla çevreyi tamamen kapatıp görmezden gelme durumunu anlatır.
  • … odanızı el yapımı DIY aksesuarlarla dekore etme konusunda internetteki trend.
  • … kişisel karizmayı veya statüyü ifade eder, sıklıkla şaka amaçlı kullanılır.
“Asla” …

• … gençler arasında ebeveynlerinin neslinin fikirlerine ilişkin yaygın bir yaşam tutumunu ifade eden bir terimdir; örneğin geleneksel kariyer yollarını veya heteronormatif ilişki modellerini reddetmekte kullanılır.
  • … Netflix dizisi “Stranger Things”de sık sık kullanılan bir cümledir.
  • … iklim değişikliğine karşı ve çevreyi korumak için çalışan bir gençlik hareketinin adıdır.
  • … gençlik dilinde güçlü bir reddi, İngilizce “Kesinlikle hayır”a benzer şekilde tanımlar. Örnek: “Cumartesi günü saat 8'de kalkmak mı? Kesinlikle hayır!”
“Yooo” …

• … dama tahtası deseninde boyanmış yeni bir trend saç modelidir. Kullanım: “Bugün saçımı keseceğim.”
  • … kırılması veya üstesinden gelinmesi zor olan tatsız bir alışkanlığı tanımlar. Son boss'u “Yurr” olarak adlandırılan ve genç oyuncuların yenmesi zor olan, şu anda popüler olan bir Haber oyunundan gelir. Kullanım: “Elfbar, yenmesi çok zor olan kötü alışkanlıkların son boss'udur (Yurr).”
  • … “orospu çocuğu” hakareti için yeni bir mecaz terimidir. Örnek: “O gerçek bir yurr.”
  • … ABD argo dilinden gelir ve aslen New York'ta kullanılmıştır. Hem bir anlaşma hem de bir selamlama olarak kullanılır ve bu nedenle “evet” veya “naber” anlamına gelebilir, örneğin: “Arkadaşıma tüm pastayı yiyip yemediğini sordum ve YURR dedi.”
“Yolo” …

• … yıllardır var olan ve “sadece bir kez yaşarsın” anlamına gelen bir terimdir. Dürtüsel veya riskli kararlar için bir gerekçe. Örnek: “Dün tüm maaşımı bubble tea'ye harcadım. Yolo.”
  • … Japonya'dan gelen ve özellikle festivallerde popüler olan yeni bir dans stilidir. Örnek: “Yolo'yu dans etme şekli… Aşık oldum.”
  • … sadece sarılmak isteyeceğiniz sevimli bir kişiyi ifade eder. Bu özelliklere sahip bir anime karakterini ifade eder.
  • … birkaç yıl önce Fidget Spinner'a benzer bir ilgi gören yeni bir oyuncak türüdür.
“Havai fişek” …

• … sınırları aşan veya kuralları çiğneyen davranışlar için kullanılan ortak bir terimdir. Örnek: “Dün yine okula 15 dakika geç kaldım.” – “Haha piroteknik!”
  • … stadyumlarda pirotekniklerin yasaklandığı Avrupa Şampiyonası ile bağlantılı olarak kullanıldı. Örneğin, spor etkinliklerinde piroteknik kullanımına destek ifadesidir: “Piroteknik! Bu bir suç değil. Bunun için savaşacağız!”
  • … aşık olma hissini tanımlamak için kullanılır. “Midede kelebekler uçuşuyor”a benzer. Örnek: “Hey, onunla olduğumda… sadece havai fişek gösterisi oluyor.”
  • … TikTok'ta dönme hareketleriyle patlayıcı zıplamaların birleştirildiği viral bir dans hareketine atıfta bulunuyor.
“Digga(h)” …

• … sıklıkla bir arkadaşa veya meslektaşa hitap etme biçimi olarak kullanılır, örneğin: “Hey dostum” veya “Dostum, çok açım”.
  • … bir ilişkiye sevgiden değil, partnerinin mali durumundan çıkar sağlamak için giren birini ifade eder. Amerikan “gold digger”ına dayanmaktadır.
  • … “Nasılsın?” sorusuna yanıt olarak kötü bir ruh halini veya hatta ruh sağlığı sorunlarını iletmek için kullanılır. Örnek: “Nasılsın?” – “Haklısın dostum… Şu anda hayatımla başa çıkamıyorum.”
  • … kışkırtıcı sözleriyle tanınan Berlinli bir yeraltı rap grubudur.
“Makas” …

• … çevrimiçi oyunlarda kullanılan bir terim. Suçluluğu kabul ettiğinizi ifade eder veya bir şey yaptığınızı kabul ettiğinizi gösterir. Genellikle kelime yerine karşılık gelen emoji kullanılır, örneğin: “Dün Fortnite oynadım ama makası kaldırmak zorunda kaldım.”
  • … asimetrik tasarımların ön plana çıktığı günümüz moda akımıdır.
  • … keskin zekası ve stratejik becerileriyle ünlü bir manga karakterinin adıdır. Özellikle zeki bir mizah anlayışına sahip birine iltifat etmek için şaka yollu kullanılır.
  • … zor bir karar veya kendinizi ahlaki bir ikilemde bulduğunuz veya doğru yolun ne olduğunu bilmediğiniz bir durumu anlatır. Örnek: “Liseden mezun olduktan sonra ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok.” – “Gerçek bir karmaşa, dostum.”
“Talahon” …

• … Arapçadan gelir, “buraya gel” anlamına gelir ve basmakalıp özelliklere veya davranışlara sahip kişiler için kullanılır, örneğin: “Bugün göğüs cebimle kendimi bir Talahon gibi hissediyorum.”
  • … hoş olmayan deneyimler veya durumlar hakkında yorum yapmak için kullanılır. Örnek: “Dün gece son treni kaçırdım … o aslında Talahon'dı.”
  • … özlemini çektiğiniz ve mutlaka yakında geri dönmeniz gereken bir yeri anlatır. “Tatil” gibi kullanılır. Örnek: “Talahon'a acilen ihtiyacım var.”
  • … bir grubun (arkadaşların) lideri için kullanılan bir terimdir.
“Hayır Pascal, sanmıyorum” …

• … popüler bir grubun sağcı bir aşırılıkçının radikalleşmesini anlatan bir şarkısıdır. İnsan düşmanı siyasi konumları değersizleştirmek için kullanılır.
  • … bir televizyon programıyla popüler oldu ve bir ifadeye katılmamak için kullanılır, örneğin: “Eğer sana önce iletişime geçmen ve buluşmaları planlaman gerektiğini söylerse – Hayır Pascal, sanmıyorum.”
  • …eğitim ve ebeveynlik hakkında sohbet eden iki annenin podcast serisinin adıdır. Çocuksu davranışlar hakkında yorum yapmak için kullanılır.
  • … toplumsal normlara uymama kararlılığını anlatan bir gençlik argo ifadesidir.

#Konular