semaver
New member
‘Windows lisansınızın mühleti yakında dolacak’ yanlışı nedir ve nasıl çözülür?
Bildiğiniz üzere Microsoft, Windows 7 ve daha sonrasında gelen işletim sistemlerinin tamamında, sisteminizi rastgele bir eser anahtarı olmadan da kurabilmenize müsaade veriyor.
Hem işletim sistemini test etmeniz tıpkı vakitte beğenmeniz durumunda eser anahtarı satın almanız için size verilen bir süre daha sonrasında ‘Windows lisansınızın mühleti yakında dolacak’ halinde bir kusur alabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizler için bu yanılgının ne olduğuna ve bu sorunu nasıl çözebileceğinize değiniyoruz.
Windows eser anahtarınızı eklemek pek kolay
Windows lisansı müddeti yakında dolacak kusuru, birden çok münasebetten kaynaklanabiliyor. elbette birinci akla gelen, kurulumunu gerçekleştirdiğiniz Microsoft Windows sürümü için geçerli bir eser anahtarı girmemiş olmanızdır. birebir vakitte Microsoft Windows anahtarınızın kayıtlı olduğu hesabınızla işletim sisteminizde giriş yapmamış da olabilirsiniz. İşte bu sorunu gidermek için uygulamanız gerekenler…
Tahlil 1: Eser anahtarını tanımlamak
Bildiğiniz üzere Microsoft, Windows 7 ve daha sonrasında gelen işletim sistemlerinin tamamında, sisteminizi rastgele bir eser anahtarı olmadan da kurabilmenize müsaade veriyor.
Hem işletim sistemini test etmeniz tıpkı vakitte beğenmeniz durumunda eser anahtarı satın almanız için size verilen bir süre daha sonrasında ‘Windows lisansınızın mühleti yakında dolacak’ halinde bir kusur alabiliyorsunuz. Bu yazımızda sizler için bu yanılgının ne olduğuna ve bu sorunu nasıl çözebileceğinize değiniyoruz.
Windows eser anahtarınızı eklemek pek kolay
Windows lisansı müddeti yakında dolacak kusuru, birden çok münasebetten kaynaklanabiliyor. elbette birinci akla gelen, kurulumunu gerçekleştirdiğiniz Microsoft Windows sürümü için geçerli bir eser anahtarı girmemiş olmanızdır. birebir vakitte Microsoft Windows anahtarınızın kayıtlı olduğu hesabınızla işletim sisteminizde giriş yapmamış da olabilirsiniz. İşte bu sorunu gidermek için uygulamanız gerekenler…
Tahlil 1: Eser anahtarını tanımlamak
- Bu usul için evvela Microsoft Windows için yasal bir eser anahtarı satın almış olmanız lazım.
- Eser anahtarınızı aldığınızdan ve not ettiğinizden emin olduktan daha sonra Başlat > Ayarlar sekmesine girin.
- Bu evrede Aktüelleştirme ve Güvenlik > Aktifleştirme > Aktüelleştirme eser anahtarı > Eser anahtarını değiştir sekmesine gidin.
- Toplam 25 karakterlik eser anahtarınızı girdikten daha sonra Microsoft Windows işletim sisteminiz aktifleştirilmiş olacaktır.
- Şayet daha evvel Microsoft Windows hesabınızla ilişkilendirilmiş bir eser anahtarınız var ise, bunun için anahtarı ayrıyeten hesabınıza eklemenize gerek yok.
- Microsoft Windows’un suram kademesinde Microsoft hesabınızı kullanmayı tercih ettiyseniz, eser anahtarınız otomatik olarak sisteme tanımlanacaktır.
- Şayet suram evresinde lokal hesapla heyetim yapmayı tercih ettiyseniz, Microsoft Windows hesabınıza giriş yapmanız gerekecek
- Bunun için yapmanız gereken Bunun için yapmanız gereken Başlat > Ayarlar > Hesaplar sekmesine girmek… Bu etapta daha evvel Microsoft Windows eser anahtarınızla ilişkilendirilmiş hesabınızın kullanıcı ismi ve şifresini yazarak giriş sağlayın. sonrasındasında bilgisayarı tekrar başlatmanız kâfi.
- Son olarak Microsoft Windows işletim sisteminizin aktif olup olmadığını denetim edelim.
- Kullanabileceğiniz birinci usul, Bu bilgisayar > Kontrol Masası > Tüm Kontrol Masası Öğeleri > Sistem sekmesine girmek ve en aşağıdaki ‘Windows etkinleştirme’ sekmesine gitmek.
- Şayet ‘Windows etkinleştirildi’ ibaresini görüyorsanız rastgele bir sorun bulunmamaktadır.