WhatsApp Sonları Destek: Bu iPhone'lar artık 5 Mayıs'tan itibaren orada olmayacak

Lorenrot

New member
Destek Silindi
5 Mayıs'ın sonu, bu iPhone'ların artık WhatsApp'ı artık kullanamayacağıdır.

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

WhatsApp Craps tekrar: Üç iPhone artık elçiyi Mayıs ayından yükleyemiyor. Neyse ki, çoğu kullanıcı güvende olmalıdır.

Aylık iki milyardan fazla kullanıcı ile Whatsapp, dünyanın en popüler habercisidir. Ana şirket Meta, eski cihazlara güncellemeler sağlama görevini üstlenir. Bir noktada bitti. Şimdi grup birkaç iPhone için desteğin sona erdiğini duyurdu.

Çünkü 5 Mayıs 2025'te WhatsApp sert bir kesim yapar: Messenger sadece iOS 15.1 veya daha yeni işletim sisteminde çalışan iPhone'larda çalışır. Bu, aynı anda toplam üç işletim sistemi versiyonunu temizlemektedir: iOS 12'li modeller şu anda desteklenmektedir.

Whatsapp: Bu iPhone'lar yakında silinecek

Neyse ki, pratikte, etki başlangıçta göründüğünden daha az sonbahar olmalıdır. IOS 12 ve iOS 15 arasında Apple, akıllı telefonunun sadece üç modelini sildi. Bu nedenle sadece iPhone 5S, iPhone 6 ve 6 Plus etkilenir. Diğer tüm iPhone'lar desteklenen modeller listesi tarafından daha önce desteklenir veya silinmiştir.

Büyük atlamaya rağmen çok az sayıda cihazın boyanması basit bir nedeni var: iPhone 5S ile Apple ilk kez 64 bit bir çip tanıttı, önceki modeller sadece 32 bit destekledi. Bu nedenle iPhone 5S'den önceki tüm iPhone'lar çok daha erken sıralandı: iOS 12 zaten 32 bit için destek getirmedi.

Bununla birlikte, WhatsApp'tan bir sonraki işletim sistemi atlaması daha fazla cihazı hariç tutmalıdır: iOS 16 Apple ile iPhone 6S'den iPhone 7 Plus'a ve iPod Touch'a kadar beş iPhone modelinin desteği.

Uzun Yarı -Yaşam

Adım sert olsa bile, WhatsApp cihazlar artık desteklenmeyene kadar diğer uygulamalardan çok daha uzun süre bekler. İPhone 5S 2013'te piyasaya sürüldü, iPhone 6 bile on yaşın üzerinde. Apple'ın kendisi bunu desteklemedi: Bu yıl Nisan ayından bu yana, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus üreticiden “eski” olarak derecelendirildi ve hatta onarılmadı.