Tunç Soyer: Köy tiyatrolarını İzmir’de buluşturmak istiyoruz

Captain123

Global Mod
Global Mod
İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Şenliği’nin finali, Ulamış Köy Tiyatrosu’nun ‘Kasabanın Hanımları’ isimli oyunuyla gerçekleşti. Oyunun akabinde şenliğe katılan Urla’nın Barbaros Köy Tiyatrosu, Çeşme’nin Reisdere Köy Tiyatrosu, Güzelbahçe’nin Yelki Köy Tiyatrosu oyuncuları ve tiyatro eğitmenleri dans performanslarıyla sahneye geldi.

Birgün’ün haberine bakılırsa, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “İlk günden beri söylüyorum. İzmir sanatı tüketen, bununla birlikte da üreten bir kent olmalı. Nasıl üretecek? Evvel bu kadim kültürü yeşerten köyler üretecek. Seferihisar’da serpiştirdiğimiz bu tohumların yalnızca İzmir’de değil, tüm Türkiye’de yeşermesini istiyoruz. Bunun için sanatın başşehri İzmir’in mesken sahipliğinde Türkiye’nin dört bir yanındaki köy tiyatrolarımızı buluşturacak bir Köy Tiyatroları Festivali’ni hayata geçirmek istiyoruz. Bu şenlik, Türkiye’yi sanatla daha da güzelleştirecek, barışı, sevgiyi, emeği daha da güçlendirecek” dedi.

Tiyatro direktörü Vedat Murat Hoş de “İzmir’in köylerinde kültür var, zenginlik var. Tüm bunların ortaya çıkması, pahasını bulması fakat kıymetli bir liderle mümkün olabiliyor. Emeğe, bayana, çocuğa, köylüye 10 yıl boyunca ne kadar emek verdiğini gözlemledim. Ne memnun İzmir’e. Seferihisar’da başlayan kıssa, İzmir’in bütün ilçelerine yayılsın diye liderimizin ricasıyla ilçelerde eğitimlere başladık. Eğitim alanlar büyük bir muvaffakiyetle çalıştılar. Birden fazla hayatında tiyatroya bile gitmemişti. Tarlada ağır vakit içinderından artırarak emek verdiler, beş aydan kısa bir müddetde ikinci kere sahne aldılar. Çok keyifli bir müddetç oldu” biçiminde konuştu.