Tatil kontrol listesi 2023: Bu üç şey yanınızda olmalı

Lorenrot

New member
Yaz seyahat sezonu hemen köşede. Bu yaz tatile gitmeyi planlıyorsanız, valizinizi hazırlarken unutmamanız gereken birkaç şey var. Uçak ve otel rezervasyonlarına ek olarak, kesinlikle dikkate almanız gerekenleri burada açıklıyoruz.

Tatil rezervasyonu yapıldıktan sonra yolculuk için hazırlıklar başlar. Ne de olsa yola çıkmadan önce düşünülmesi gereken birkaç şey var: İlk yardım çantası eksiksiz mi? Anılar kamerayla mı yoksa akıllı telefonla mı kaydedilmeli? Ve tatil ülkesinde ödeme yapmanın en iyi yolu nedir? Kaygısız tatile çıkmanın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyoruz.

Her zaman orada olması gereken şey: kredi kartı

Pasaport, kimlik ya da vize gibi en önemli belgelerin yanı sıra tatilde kredi kartının da eksik olmaması gerekmektedir. Bir yandan kartla ödeme birçok tatil ülkesinde uzun süredir standart olduğu için, diğer yandan kredi kartı seyahati çok daha güvenli ve rahat hale getirdiği için. Herkes yanlarında büyük miktarda nakit götürmek veya geldiklerinde para toplamak zorunda kalmak istemez.

Özellikle sık seyahat eden kişiler için kullanışlı olan bir kredi kartı American Express Platinum Card’dır. Seyahat edenler bunu hareket halindeyken nakitsiz ödeme yapmak için kullanabilir ve çok sayıda bonustan yararlanabilir. Örneğin, dünya çapındaki katılımcı ortak restoranlarda kullanılabilecek yıllık 150 Euro’luk bir restoran kredisi var. Netflix veya Amazon Prime gibi akış hizmetleri için 120 avroluk eğlence kredisi de değerlidir.

İşte gidiyor Amex’teki teklife

Platin Kartın diğer avantajları:

• Ya 100 Euro başlangıç kredisi ya da 30.000 Üyelik Ödül puanı
  • Yıllık 200 Euro Sixt Ride seyahat kredisi
  • Otel konaklaması, uçuşlar ve daha fazlası için yılda 200 Euro seyahat kredisi
  • Oteller veya kiralık araçlar için durum yükseltmeleri
  • Üyelik Ödülleri programına katılım
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası, bagaj sigortası ve seyahat iptal sigortası dahil
  • Seçkin tasarımcı markalarında yılda 90 Euro’ya varan alışveriş kredisi
  • Satın alımlarda 90 gün iade politikası

Bununla birlikte, kredi kartı bir aylık 60 Euro ücret ve ilk altı ayda minimum 6.000 Euro ciro tam olarak ucuz değil. Ancak yıllık krediyi gerçekten seyahat, araba kiralama ve restoranlar için kullanırsanız, yıllık kart ücretini bir perspektife koyabilirsiniz. Yine de American Express Platinum Card herkes için en iyi seçim değildir. Kartın bonusları, özellikle çok seyahat eden veya genellikle iş için uzakta olan kişiler için faydalıdır.

American Express Platinum Card’a daha ucuz bir alternatif, örneğin DKB’den Visa kredi kartıdır. Herhangi bir bonus programı sunmamasına rağmen, ayda sadece 2,49 Euro’ya mal oluyor (ancak, DKB’de mevcut bir cari hesap gereklidir). Kart ile dünyanın hemen her yerinde ücretsiz olarak para ödeyebilir veya para çekebilirsiniz.

İşte gidiyor DKB’deki teklife

Güzel anılar için: İyi kameralı bir akıllı telefon

Akıllı telefon bir telefondan daha fazlasıdır – küçük bir bilgisayar, ajanda, kamera, navigasyon cihazı, müzik kitaplığı ve çok daha fazlasıdır. İşte tam da bu yüzden seyahat ederken her zaman yanınızda olmalı. Güzel fotoğraflar çekmek ve iyi bir akıllı telefona sahip olmak istiyorsanız yanınıza bir kamera almanıza bile gerek yok. Bu nedenle tatile çıkmadan önce üst düzey kameralı bir akıllı telefona geçmekte fayda olabilir. Şu anda mevcut olan en iyi cep telefonu kameralarından biri iPhone 14 Pro’da bulunabilir. Akıllı telefon, yalnızca gündüzleri değil, aynı zamanda aydınlatma koşullarının oldukça zayıf olduğu geceleri de keskin fotoğraflar çeken üçlü bir kamera ile donatılmıştır. Harika tatil anıları garantilidir.

eBay’deki teklif için buraya tıklayın

• 48 megapiksel ana kamera ile üçlü kamera
  • Ultra geniş açılı lens ve telefoto lens
  • Yakın çekimler için makro modu
  • Sarsıntısız tatil Haberları için eylem modu
  • Hızlandırılmış veya panorama gibi çok sayıda görüntü ve Haber düzenleme seçeneği

Bir sonraki seyahatiniz için alışveriş listenizde zaten yeni bir cep telefonunuz varsa, şu anda iPhone 14 Pro’yu Apple’dan eBay’de web’deki en iyi fiyata alabilirsiniz. Orada, 128 gigabayt belleğe sahip siyah varyant 1039 Euro’ya mal oluyor. Üreticinin orijinal fiyatı 1.299 Euro – 260 Euro tasarruf.

Yurt dışında vazgeçilmez: ilk yardım çantası

Bagajınızda eksik olmaması gereken, iyi stoklanmış bir ilk yardım çantasıdır. Bazı tabletler veya merhemler tatil yerinde her zaman kolayca bulunamayabilir. İlk yardım çantasında kişisel ilaçlara ek olarak, ilk yardım için gerekli gereçler ile ateş, ishal veya baş ağrısı gibi genel hastalıklar için tabletler ve benzerleri de bulunur. Seyahat için ilk yardım çantaları veya ilk yardım çantaları, halihazırda paketlenmiş olarak kolayca satın alınabilir. Bu, tatil için eczane çantasına aittir:

• kaldırım
  • yara dezenfeksiyonu
  • ağrı kesiciler ve ateş düşürücüler
  • Hareket hastalığı, mide bulantısı ve ishal için tabletler
  • Güneş yanığı, cilt iltihabı ve böcek ısırıklarına karşı merhem

Sonuç: Tatiliniz için hazırlanmaya zamanında başlayın

Büyük bir seyahate çıkmadan önce organize edilecek çok şey var. Bu nedenle tavsiyemiz: hazırlıklara yeterince erken başlayın. Kredi kartı ve ilk yardım çantasına ek olarak, bagajınızda mutlaka olması gereken başka şeyler de vardır – uygun bir seyahat adaptörü gibi. Bunları zamanında hallederseniz kesinlikle çok daha rahat tatile çıkarsınız.

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular