Yıllık inceleme
Peynir ve renkli çamaşırlar – Spotify Wrapped hayatımı analiz etse ne olurdu?
Mevcut bağlantıyı kopyala
Spotify Sarılmış 2024 burada. Artık bu yıl en çok hangi müziği dinlediğimi biliyorum. Bu bana yardımcı olur mu? Hayır! Ama Spotify Hayatıma Sarılmış harika olurdu.
Aralık ayı değerlendirme ayıdır. 2024'te önemli olan neydi? Retro kutlamaya Spotify da katılıyor. Elbette algoritma kayıtlı her müşterinin kullanım profilini biliyor ve Ocak'tan Kasım'a kadar duyduğumuz her şeyi hatırlıyor. Bir şarkı, müzik parçası veya sesli kitap 30 saniyeden uzun süre çaldığında istatistiklere dahil ediliyor.
Ve yılın sonunda program, zaten şüphelendiğiniz şeyi “Spotify Wrapped” ile size gösteriyor: yılın kişisel hitleri. Görüşlerinizin onaylandığını hissetmek her zaman güzeldir. Ancak yine de kullanıcıların büyük çoğunluğunun veri toplama çılgınlığından hâlâ memnun olması ilginç. Benim durumumda, algoritmanın verilerimi yorumlarken çok eğleneceğini umuyorum: 2024'te en sık Shostakovich'in Dördüncü Senfonisini ve Lana Del Rey'in “Norman Lanet Rockwell!” duyulmuş. Buradaki model nedir? Müzik.
25 Kasım 2024, 18:24
Tahsim Durgun'un yorumu
Rapçi Kendrick Lamar'ın yeni çalışması “GNX”: “Ondan nefret etmek istedim”
Spotify günlük hayatım için sarılmış lütfen
İşitme davranışımın bir değerlendirmesinden ziyade, tüm günlük hayatımın her şeyi kapsayan “sarılmış” bir analizini tercih ederim. Daha sonra varsayımlarımın doğru olup olmadığını karşılaştırabilirim. Çünkü 2024 yılımla ilgili şöyle bir şey bildiğimi düşünüyorum:
ch
Peynir ve renkli çamaşırlar – Spotify Wrapped hayatımı analiz etse ne olurdu?
Mevcut bağlantıyı kopyala
Spotify Sarılmış 2024 burada. Artık bu yıl en çok hangi müziği dinlediğimi biliyorum. Bu bana yardımcı olur mu? Hayır! Ama Spotify Hayatıma Sarılmış harika olurdu.
Aralık ayı değerlendirme ayıdır. 2024'te önemli olan neydi? Retro kutlamaya Spotify da katılıyor. Elbette algoritma kayıtlı her müşterinin kullanım profilini biliyor ve Ocak'tan Kasım'a kadar duyduğumuz her şeyi hatırlıyor. Bir şarkı, müzik parçası veya sesli kitap 30 saniyeden uzun süre çaldığında istatistiklere dahil ediliyor.
Ve yılın sonunda program, zaten şüphelendiğiniz şeyi “Spotify Wrapped” ile size gösteriyor: yılın kişisel hitleri. Görüşlerinizin onaylandığını hissetmek her zaman güzeldir. Ancak yine de kullanıcıların büyük çoğunluğunun veri toplama çılgınlığından hâlâ memnun olması ilginç. Benim durumumda, algoritmanın verilerimi yorumlarken çok eğleneceğini umuyorum: 2024'te en sık Shostakovich'in Dördüncü Senfonisini ve Lana Del Rey'in “Norman Lanet Rockwell!” duyulmuş. Buradaki model nedir? Müzik.
25 Kasım 2024, 18:24
Tahsim Durgun'un yorumu
Rapçi Kendrick Lamar'ın yeni çalışması “GNX”: “Ondan nefret etmek istedim”
Spotify günlük hayatım için sarılmış lütfen
İşitme davranışımın bir değerlendirmesinden ziyade, tüm günlük hayatımın her şeyi kapsayan “sarılmış” bir analizini tercih ederim. Daha sonra varsayımlarımın doğru olup olmadığını karşılaştırabilirim. Çünkü 2024 yılımla ilgili şöyle bir şey bildiğimi düşünüyorum:
- En çok satın alınan sebzeler: kiraz domates
- En çok satın alınan süt ürünü: Tek parça Gouda, orta yaşlı
- En çok pişirilen yemek: Spagetti Bolonez
- En popüler kantin yemeği: beyaz patates kızartması
- En çok içilen içecek: Musluk suyu
- En çok kullanılan kahve kupası: sapı eksik olan büyük kırmızı kupa
- En sık kullanılan bulaşık makinesi ayarı: Eko, 50 derece, 3:55 saat
- En çok satın alınan kıyafetler: Çorap, siyah
- En sık kullanılan yıkama programı: 40 derece renkli
- En yaygın şikayet: “Çok yorgunum.”
- En sık dile getirilen dilek: “İyi geceler!”
- Uykusuz gecelerde en çok sorulan düşünce: “Bunlar nasıl olacak?”
- Eşinden en sık duyulan cümle: “Günaydın!”
- En çok aranan telefon numarası: Karısı
- Günün en yaygın düşüncesi: “Harika çocuklarımız var!”
- En sık kullanılan yürüyüş rotası: Elbe-Jenischpark ve geri dönüş
- En çok kullanılan ofis iş istasyonu: 026, 1. kat
- En çok özlenen yarı emeklilik meslektaşı: BeHaberler
- Araba kullanırken en çok düşünülen şey: “Çok fazla araba var.”
- Araba kullanırken en sık kullanılan küfür: “Hadi, seni aptal!”
- Açık havada en sık kullanılan küfür: “Burada hız 30 km/saat, Niki Lauda!”
- Yaşlanmaya dair en yaygın düşünce: “Vay canına!”
- Yaşlı ebeveynlerin en sık söylediği cümle: “Biz iyiyiz.”
- En çok izlenen Haber formatı: “Tagesschau”
- En sevilen dizi: “İndirimciler”
- En çok yutulan tablet: Küçük pembe olan (kolesterol…)
- Çoğu zaman bozulan karar: “Yarın spor salonuna gidiyorum.”
ch