REM kümesinin solisti Michael Stipe: Losing My Religion müziğinin hit olacağı aklıma gelmedi

Captain123

Global Mod
Global Mod
Amerikalı rock kümesi REM’in solisti Michael Stipe, kümenin en bilindik müziği olan ‘Losing My Religion’ hakkında yorumda bulundu.

Sputnik’in aktardığı habere bakılırsa, New Yorker mecmuasına röpotaj veren Stipe, kümenin başlangıçta sözgelimi kesimin ‘hit olacağını’ kestiremediğini belirtti. Kesim, 1991’de piyasaya sürülmüş ve devrinde, ABD’deki Billboard Hot 100’de 4 numaraya ve İngiltere single tablosunda ise 19 numaraya yerleşmişti.

Röportajında, müziğin Georgia eyaletindeki çocukluğundan izler taşıyıp taşımadığı tarafındaki soruya cevap veren Stipe, “Aslında Georgia’da büyümedim” dedi. Stipe, “Orada doğdum, oldukcaça seyahat ettim. Büyükannemin konuşma biçiminden, Güneyli olmayan arkadaşlarımın anlamadığını bilmiyordum. hiç biri anlamadı. Çıkardığım cümleler var” sözlerini kullandı.

Müziğin isminin nereden geldiğine dair bilgi veren müzikçi, “‘Losing My Religion’ (İnancımı Yitiriyorum), eski bir tabir olan ‘lost my religion’ın (inancımı yitirdim) kendimce bir versiyonu. Beşerler, ‘az daha inancımı kaybediyordum’ kaygısı. Bunu sonsuza kadar değiştirdim. Bunun hit olacağı aklıma gelmemişti” diye konuştu.

KÜME 2011’DE DAĞILDI

Öte yandan Stipe, solo projeleri üzerinde çalışmayı sürdürme niyetini de açıklayarak, şöyleki devam etti:

“Müzik hiç ölmüyor. Yani sesimi seviyorum, müzik yazmayı, beste ve aranjman yapmayı seviyorum.”

Ayrıyeten müzik alanında çalışmaya devam edeceğini kaydeden Stipe, “bir daha de bu kolay bir şey değil. Küme bir ortadayken nitekim zorlandım, lakin artık tek başımayım, sıfır temsiliyetim var: kimselerle mukavelem yok, tek tabancayım” yorumunu yaptı.

REM kümesi, 2011 yılında dağıldığını duyurmuştu.