Pazartesi günlerinin çalışanlara güç gelmesinin 5 sebebi

Felaket

New member
Pazartesi günlerinin çalışanlara güç gelmesinin 5 sebebi “Pazar günlerini seviyorum lakin sonraki günün pazartesi olduğu aklıma gelince üzülüyorum.” fikri birden fazla çalışanın aklında yer alıyor. Keyifli bir tatilin akabinde çalışanların pazartesi günü işe gitmekte zorlandığını aktaran milletlerarası eğitim platformu Laba eğitmenleri, çalışanlar içinde makûs şöhrete sahip bu günün niye güç olduğunu 5 başlıkta sıralıyor.

Uzun süren bir pazar günü kahvaltısı ve sevdiklerimizle geçirilen keyifli vaktin akabinde gelen pazartesi günü, birden fazla çalışanın gerilim bulunmasına niye oluyor. O denli ki; en profesyonel, en başarılı, en hayli kazanan beşerler bile hoş bir tatilin akabinde pazartesi günü işe gitmekte zorlanıyor. Çalışanlar içinde makûs bir şöhrete sahip bu günün ruhsal sendrom yaratabilecek kadar kuvvetli olduğuna dikkat çeken memleketler arası eğitim platformu Laba eğitmenleri, pazartesi günlerinin çalışanlar için niye bu kadar güç olduğunu 5 adımda paylaşıyor.

1. Doğal Biyoritmlerin Bozulması: Zihnimiz birden fazla vakit biyolojik saatimize bağlı çalışıyor. Hafta içi erken, hafta sonu daha geç saatlerde uyanmak ise bu biyolojik saati olumsuz etkileyebiliyor. Milletlerarası eğitim platformu Laba eğitmenleri, iki günlük fazla uykunun beden saatini ortalama 45 dakika bozabildiğini ve bu durumun pazartesi sabahı uyanmayı daha da zorlaştırdığını aktarıyor.

2. Özgürlük Hissini Kaybetme Niyeti: Yoğun bir haftanın akabinde gelen iki günlük tatil biroldukca çalışana ilaç üzere gelse de özgürce geçirilen bir vaktin akabinde rutine dönme fikri çalışanları memnun etmiyor. İnsanların pazartesiyi bu kadar güç bulmasının en açık niçinlerinden birini, iki günlük bağımsızlıktan daha sonra gelen sorumluluk hissi oluşturuyor.

3. İşten Mutlu Olmamak: İşini sevmeyen çalışanlar pazartesi günü işe gitmekten keyif duymuyor. O denli ki Gallup tarafınca yapılan ve 142 ülkeden çalışanın katıldığı anket, çalışanların %63’ünün işi için motivasyonu olmadığını ve pazartesi günlerini bu niçinle sevmediklerini gösteriyor. bir hayli insanın pazar geceleri makus hissetmeye başladığını aktaran Laba eğitmenlerine bakılırsa bunun en büyük niçinlerinden birini, çalışanların sevmedikleri işe hazırlanmaları gerektiğini düşünmeleri oluşturuyor.

4. Bilinmeyene Dair Endişe Hissetmek: Öngörülmeyen şeyler birden fazla insan için endişe kaynağı olabilir. Bilhassa, ağır bir hafta sonu yorgunluğunun akabinde yaklaşan iş karmaşası çalışanların psikolojisini olumsuz tarafta etkiliyor.

5. Tanınan Fikirler Tesirinde Kalmak: “Pazartesi güç bir gün.” ve “Pazartesi günleri işte verimli olamıyorum.” üzere duyulan yaygın sözler, o biçimde düşünülmese bile bir süre daha sonra inandırıcı gelebiliyor. Pazartesi günlerinin global olarak berbat bir algıya sahip olduğunu vurgulayan Laba eğitmenleri, kültürel mitler çoklukla abartıldığı için çalışanlarında bu fikre yenik düştüğünün altını çiziyor.

Hibya Haber Ajansı