Ördek Bandı – Vera Stoudt askerlere yardım etmek istedi ve pratik tamir bandını icat etti

Lorenrot

New member
İkinci dünya savaşı
Ördek Bandı – Vera Stoudt askerlere yardım etmek istedi ve pratik tamir bandını icat etti

Ördek Bant olası ve imkansız işler için kullanılır.

©Wikipedia/Commons

kramper-gernot

Vera Stoudt, cephane kutularının kötü paketlenmesinden rahatsız oldu. Kumaş takviyeli su geçirmez bir bant geliştirdi. Kimse onu dinlemek istemeyince doğrudan ABD Başkanı’na döndü.

Birçok erkek, hayatın tüm sorunlarının üç yardımcı ile çözülebileceğine inanıyor: WD40, kablo bağları ve lastik bant. Çok az insan, elyafla güçlendirilmiş yapışkan bant için teşekkür etmesi gereken bir kadına, aslında ilgili bir anneye sahip olduğunu bilir.

Illinois’li Vesta Stoudt, ABD’nin savaşı kazanmasına yardımcı olmak için her şeyi yaptı. İki oğlu 1943’te silahlı kuvvetlerde görev yaptı ve Illinois, Amboy yakınlarındaki bir mühimmat fabrikasında çalıştı. İşte o zaman cephanenin kötü bir şekilde paketlenmiş olduğunu fark etti. Sözde tüfek bombalarını paketlere koydu. Her zaman bir kutuda on bir parça. Bu kutuları nüfuz eden nemden korumak için, kapağın ek yerinin etrafına bir şerit kağıt yapıştırılmıştır. Daha sonra kutu balmumuna batırıldı. Ancak paketi açmak kolay olmadı, kağıt mumlu kapağı ayıramayacak kadar zayıftı, öylece yırtıldı. Çatışmada ve ateş altında yeniden doldururken bu kabul edilemezdi.

Doğrudan başkana

Sonra Stoudt’un aklına günü kurtaran bir fikir geldi: Kutuları kapatmak için neden su geçirmez bir kumaş kayış yapılmadı? Bu, banda ihtiyaç duyduğu gücü verecektir. Hatırlatmak gerekirse, 1943’te bugün kullanılanlar gibi plastikten yapılmış esnek filmler yoktu. Stoudt amirlerine döndü ama onları azarladı. Ona, “Boş ver. Aptallaşma. Hükümet ne yaptığını biliyor” dediler. Stoudt, “Hükümet de herkes kadar kolay hata yapabilir,” diye karşı çıktı.

Ve pes etmedi. 10 Şubat 1943’te doğrudan Başkan Franklin D. Roosevelt’e bir mektup yazdı. Sorunu açıkladı ve teknik çizimler de dahil olmak üzere çözümünü sundu. Şöyle yazdı: “Dikiş yerlerini kapatmak ve şerit yapmak için güçlü bir kumaş bant kullanmamızı öneriyorum. İyi çalışıyor, çeşitli devlet müfettişlerine gösterdim. Herkes iyi olduğunu söyledi ama onu asla alamadılar. kaseti üretmek için.”

June Almeida, elektron mikroskoplarından en iyi şekilde nasıl yararlanılacağını biliyordu.

öncü
Bir otobüs şoförünün kızı June Almeida ilk korona virüsü keşfetti

24.12.2021

Birkaç hafta içinde seri üretim

Başkan mektubu gerçekten okudu ve ardından onu güçlü Savaş Üretim Kuruluna iletti. Bu otorite, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm silahlanma endüstrisini koordine etti. Ürünü üretmesi için Industrial Tape Corporation’ı tuttu. Seri üretim sadece birkaç hafta sonra başladı. Bant, bir tarafı kauçuk bazlı bir yapıştırıcı ve diğer tarafı polietilen kaplama ile kaplanmış dokuma bir kumaştan oluşuyordu.

Plastik polietilen, Imperial Chemical Industries tarafından 1930’larda geliştirildi ve bandı su geçirmez hale getirdi. Kumaşın kendisi güçlüydü ve çekme gerilimine dayandı, ancak kolayca yırtıldı. Kaset, savaş sırasında askerler arasında zaten çok popülerdi. En azından bir süreliğine onunla neredeyse her şeyi yamalayabilirsin.

ördekle alakası yok

İsmin kökeni hakkında çeşitli efsaneler var. Askerler, ördek tüyü gibi su geçirmez olduğu için buna ördek bandı dendiğini düşündüler. Aslında, isim “doek” – kumaştan türetilmiştir. ABD’de denizci kıyafetlerinin yapıldığı Hollanda’dan su geçirmez bir kumaşın adı buydu.

Savaştan sonra artık ordu zeytininde bant yapılmıyordu. Havalandırma borularını yalıtmak için kullanıldığı için şimdi kalay grisi bir renk aldı. O zaman “koli bandı” terimi yaygınlaştı. Gaffer bandı ve koli bandı, fiber takviyeli plastiklerle daha da geliştirildi. Bugün bant, farklı yapışma ve yırtılma güçlerine sahip farklı uygulamalar için sayısız tonlama ve adla üretilmektedir. Bu ürünlerin tümü Vesta Stoudt’a kadar izlenebilir. Çalışmalarından dolayı Chicago Tribune’s Worker Award ile onurlandırıldı, ancak zengin olmadı. Parlak fikri için patenti yoktu.

Kara Bant Projesi mankenleri podyumda

Yeni mayo trendi
Bilin bakalım bu bikiniler neyden yapılmış?

Video01:23

07/18/2018

En muhteşem konuşlandırmalar iki Apollo görevinde gerçekleşti. 1970 yılında, üç astronot bir “cankurtaran sandalı” olarak ay modülüne çekilmek zorunda kaldı. Bandı kullanarak, terkedilmiş komuta modülündeki kare karbondioksit filtrelerini ay modülünün kutularına sığdırmayı başardılar. 1972’de Apollo 17 astronotları, ay gezicilerini onarmak için koli bandını kullandılar.

#Konular