Ömer Faruk Yurtseven: “Her türlü teste hazırım”

Hasan

Member
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımı Miami Heat’in formasını giyen Ömer Faruk Yurtseven, çalıştığı sürece rotasyona ve birinci 5’e girebileceğine inandığını, her türlü imtihana da hazır olduğunu söylemiş oldu.

Fenerbahçe’den ayrılıp 2016’da Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) Erkekler Basketbol Ligi’nin yolunu tutan Ömer, North Carolina State Wolfpack ve Georgetown Hoyas ekiplerinde oynadı. 2020’de katıldığı NBA draft’ında seçilmeyen ulusal basketbolcu, geçen dönemi NBA Gelişim Ligi kadrolarından Oklahoma City Blue’da geçirdi.

2021 NBA Yaz Ligi’nin Sacramento ayağında çıktığı 2 müsabakada 26 sayı, 13,5 ribaunt, 2 blok, Las Vegas ayağındaki 3 maçta ise 20 sayı, 9,7 ribaunt, 2,7 blok ortalamalarıyla oynayan Ömer, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Para konusunda konuşmayı sevmiyorum”

Pivot ve uzun forvet konumlarında oynayabilen Ömer, 6 Ağustos’ta Miami Heat ile imzaladığı fakat bilgileri resmi olarak açıklanmayan mukaveleye ait “İki yıllık. Para konusunda konuşmayı sevmiyorum fakat… Birinci yılı garanti.” dedi.

“Bu seneye nasip oldu”

23 yaşındaki ulusal basketbolcu, NBA Yaz Ligi’ndeki performansı konusunda “Kolejden bu düzeye geçince oyunun ne kadar farklı olduğunu hissettim. Bu, NBA hazırlık sürecinin bir kesimi. Drafta girdiğim 2020’de de yaz liginde oynamak isterdim ki herkese neler yapabileceğimi gösterebileyim. Bu seneye nasip oldu. Hazırdım, elimden geleni yapınca da devamı geldi.” sözlerini kullandı.

“Her türlü teste hazırım”

Ömer, performansının dönem başladıktan daha sonra istediği müddetleri almasına kâfi olup olmayacağı sorusuna, “Tek bildiğim şey, çalışanları ödüllendiren Miami Heat kültürü ortasındayım. Buna fazlaca güveniyorum. Erik Spoelstra, görüntü odasından (video koordinatörü) başlayıp başantrenörlüğe kadar hafriyata kazıya yükselmiş biri. O yüzden elimden geleni yaptığım ve çalıştığım sürece rotasyona, birinci 5’e girebileceğimi düşünüyorum. Her türlü teste hazırım. Döneme 1,5 ay kaldı. O devri verimli geçirip, yaz ligine başladığım üzere olağan döneme da yüzde 100’le başlamak istiyorum.” cevabını verdi.

“İdollerim içinde Shaquille O’Neal, Dirk Nowitzki, Tim Duncan, Hakeem Olajuwon var”

Örnek aldığı pivotlar ve lig tarihinin unutulmaz uzunlarının çağdaş basketboldaki yeri sorulan Ömer, şunları söylemiş oldu:

“İdollerim içinde Shaquille O’Neal, Dirk Nowitzki, Tim Duncan, Hakeem Olajuwon var. Georgetown Üniversitesinde antrenörlüğümü yapan Patrick Ewing var. Türkiye’den de bana ağabeylik yapmış, yol gösteren ve dayanağını esirgemeyen Mehmet Okur var. Nowitzki ve Olajuwon çağının ilerisinde oyunculardı. Shaq’ın da fizikî dominantlığından ötürü oynayamayacağı çağ yoktu. Saydığım isimlerin hepsinin oyunundan bir modül alıp bir ortaya koymak… Bence çağdaş uzun o aslına bakarsanız.”

“Hedeflerimiz büyük”

Türk basketbolseverlerden takviye isteyen Ömer, “Hedeflerimiz büyük lakin Türk taraftarların dayanağı olmadan aşılamayacak şeyler var. Onların dayanağını bekliyorum. Türkiye’yi Miami’de temsil edeceğim. Miami Heat’te oynayan birinci Türk basketbolcu benim. Hakkını vereceğim. İmzaladığım bu kontrat, sondan daha fazlaca bir başlangıç benim için. Devamı da gelecek inşallah.” değerlendirmesinde bulundu.