Ölü sayısı 4'e yükseldi, 41'den fazlası ağır yaralı

Curtissew

New member
Magdeburg'da Noel pazarlarına düzenlenen saldırının ardından ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ediyor

İle ilgili 
Lucrezia Ciotti 
Yayınlandığı tarih 21 Aralık 2024, 11:43

20 Aralık Cuma akşamı, büyük, koyu renkli bir BMW, şehrin merkezindeki belediye binasına doğru ilerleyen insan kalabalığını ezdi. Magdeburg. İlk başta 2 ölü ve 68 yaralının olduğu sayı, saatler geçtikçe ciddi şekilde kötüleşmeye devam ediyor.

Magdeburg, Noel pazarı katliamı: ölü sayısı, güvenlik güçlendirildi

bütçesi kurbanlar Dün gece Magdeburg'daki Noel pazarına düzenlenen saldırının boyutu artıyor 4ben iken yaralı 205 olacak, bunun 41 ciddi. Bunu rapor ediyor Resim kolluk kuvvetlerine atıfta bulunarak.

Halle Belediyesi pazarın daha iyi korunacağını duyurdu arttırmak mevcudiyet polisin ana erişim yolları boyunca. Leipzig polisi yoğunlaştırılmış kontroller Yerel pazarda ise belediye bu pazarı açık tutup tutmamayı değerlendiriyor. Erfurt'ta Noel pazarı yoğun polis varlığı nedeniyle Cuma akşamı erken saatlerde kapatıldı. Sekiz yıl önce IŞİD'in iddia ettiği Breitscheidplatz pazarına saldırının gerçekleştiği Berlin'de gözetim artırıldı.

Yasın bir işareti olarak Magdeburg'daki tüm kültür kurumları önümüzdeki birkaç gün boyunca kapatılacak ve stantlarda müzik çalınmayacak.

Magdeburg, Noel pazarındaki katliam: İtalyanlar olmazdı

Berlin'deki İtalyan büyükelçiliği, polisten alınan bilgilere dayanarak, Magdeburg Noel pazarına düzenlenen saldırıda mağdurlar arasında olduğu doğrulananların da olduğunu bildirdi. İtalyan vatandaşları dahil değildir.

“Magdeburg'a yapılan acımasız saldırı konusunda benim ve tüm Savunma Kuvvetlerinin Almanya ile olan dayanışması. Şiddetin her türlüsünü şiddetle kınıyor, mağdurların ailelerinin ve tüm Alman halkının acısını paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.”. Savunma Bakanı Guido Crosetto bunu X'e yazıyor.