Oda Nordio'ya karar verir

Curtissew

New member
Oda, Almasri davasından sonra Nordio'nun güvensizliğini gençleştiriyor. Eylem kaçıyor, ancak adalet ve hükümet içindeki suçlamalar hakkındaki tartışmalar siyasi sahnenin merkezinde kalıyor.

İle ilgili 
Erika Malandra 
Yayınladı 26 Mart 2025, 14:33

Oda hareketini reddetti güvensizlik Adalet Bakanı Carlo'ya karşı NordioAlmasri davasından sonra. 215'e karşı ve 119'u lehte gören bir oy, ancak Edge'de bir notla: Eylem Grubu, oylamaya katılmayan çekimser kalmaya karar verdi. Bir anlamda, ne yazık ki asla doldurulmuş, muhalefet ve şu anda birden fazla cepheden saldırı altındaki bir bakan arasında bir mesafe işaretini veren bir jest.

Nordio ve Güvensizliğin Hareketi: 'Parlamento Egemendir', ancak suçlamalar geliyor

Nordio, oturumun sonunda rahatlamasını gizlemedi. “Parlamento egemendir” dedi. “Karar olursa olsun, insanların iradesini temsil eder. Ve bu beni tatmin ediyor, çünkü ben bir Demokratım.” Hükümetin eleştirilerinin karşılaştığı her durumda tekrarlanan bir mantra gibi görünen bir ifade. “Adalet reformu durmuyor, bir santimetre bile değil,” diye kararlı bir tonda devam etti, sanki sadece tartışmalar için açık kalan bir kapıyı kapatıyormuş gibi.

Sözleri NordioAncak, tartışmaya yer açmak isteyenlerin değillerdi. “Muhalefetin gözlemleri, Engizisyonun Libelli gibidir” dedi. Almasri davasını yönetemeyen onu çağıranlar tarafından taşındı. Diyerek şöyle devam etti: “Hapishanedeki intiharlardan biri bana atfedilebilseydi, yargılanırdık.” Tartışmayı daha da iltihaplayan açık bir pozisyon.

Daha doğrudan suçlamalarla tonda yanıt vermek M5'lerdi. “Almasri'de yasayı ve anayasayı ihlal etti.” Dedi. “Bu meclise sadık değildi, gerçeklerden farklı şeylerden bahsetti.” Parmağını Almasri davasının yönetimine odaklayan ağır sözler, Nordio'yu toplam şeffaflık eksikliği ile suçlayarak. “Bütün bunların sadece kariyerlerin ayrılmasını önlemek için olduğuna inanmıyor musunuz, yoksa Parlamentoyu teşvik etmek mi söylüyorsunuz?”, De Raho bir zorlukla.

Nordio ve reddedilen güvensizliğin hareketi: sınıfta çelişkili tepkiler

Ve sonra çekimserlik yolunu seçen eylem müdahalesi vardı. Antonio D'Alessio yardımcısı, davanın yönetimini eleştirirken, “ güvensizlik Bir bumerang haline geldi. “” Netlik eksikliği sınıfı öfkelendirdi, ancak bu araç çözüm değil, “diye ekledi diğer muhalefet güçleriyle bir mola verdi.

İtalya Viva ve PD'nin Maria Elena Boschi ile olan tepkilerinin sıkıntısı yoktu. Nordio Sınıfta yalan söylemiş ve Almasri'de “siyasi bir seçim” den konuşan ve bakanın istifasını isteyen Elly Schlein.

Sahne gergindi, çelişkili duygularla doluydu. Almasri davası sadece bir adalet teması değil, aynı zamanda siyaset ve strateji de idi. “Ondan durmasını kim istedi?” Diye sordu Schlein, sadece Nordio'nun kararlarını değil, aynı zamanda hükümet eylemlerine dayanan gölgeyi de suçlayarak sordu. En azından bu cephede sağlam kaldığını kanıtlayan bir hükümet, parlamento kırılırken, siyasi güçler birbirleriyle karşı karşıya ve adalet reformunun geleceği bir iş parçacığı ile asılı kalıyor.

Nordio bu sefer kazandı, ancak reform savaşı kapalı olmaktan uzak. Ve siyaset her zaman olduğu gibi unutmaz.