Obradovic’ten Aziz Yıldırım’a: “Seninle cehenneme bile gelirim”

Hasan

Member
ING Basketbol Üstün Ligi takımlarından Fenerbahçe Beko’nun eski başantrenörü Zeljko Obradovic’ten Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına yanıt geldi.

Hürriyet Gazetesi muharrirlerinden Ertuğrul Özkök, Fenerbahçe’nin eski liderlerinden Aziz Yıldırım ile sarı lacivertli grubun eski başantrenörü Zeljko Obradovic içinde geçen diyaloğu köşesine taşıdı.

Aziz Yıldırım, dün Çırağan Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe’de basketbol şubesinin şirketleşmesi halinde başına geçmek istediğini ve birinci iş olarak efsane koç Zeljko Obradovic ile muahedeye varabileceğini söz etmişti.

Bu tarihi teklifin akabinde basın toplantısında Aziz Yıldırım’ın yanında bulunan yöneticilerle görüşen Ertuğrul Özkök, aldığı karşılığı paylaştı.

“Seninle cehenneme bile gelirim”

“Yıldırım, “Obradovic’i getiririm” dedi. görüşmeden daha sonra yanındakilere, ‘Koç biliyor muydu, yoksa bir varsayım mi?’ diye sordum. Obradovic, ‘Seninle cehenneme bile gelirim’ demiş.”

Benim açımdan dünkü basın toplantısının en büyük sürprizi, Aziz Yıldırım’ın basketbol kadrosu ile ilgili teklifiydi. Sürpriz ötesi bir şok oldu benim için… Fakat düzgün bir şok…

Obradovic bunu biliyor muydu?

Yıldırım, “Obradovic’i getiririm” dedi. Pekala Obradovic bunu biliyor muydu? Büyük koç, Fenerbahçe’den ayrıldıktan daha sonra Barcelona’ya falan sarfiyat diye düşünüyordum. Lakin niçinse basketbola başladığı Partizan’la anlaştı. Bu beni şaşırtmıştı açıkçası. Bunu “Mustafa Denizli’nin futbola başladığı Altay’a teknik yönetici olması üzere duygusal bir niçine bağlamıştım. Dün basın toplantısından daha sonra yanında bulunan yöneticilerle konuştum. Onlara “Koç biliyor muydu, yoksa bir iddia mi” diye sordum. Yıldırım evvelki gün Obradovic’le telefonda konuşmuş. “Koç gelir misin” deyince, aldığı karşılık şu olmuş: “Seninle cehenneme bile gelirim lider.”

Ali Koç bu teklife ne der?

Ali Koç bu teklife ne der bilmiyorum… Bir lider için bu biçimde bir yetki paylaşımını kabul etmek kolay bir şey değildir. Kabul eder ve bir muvaffakiyet öyküsü yazılırsa, bunun taraftar üstündeki tesiri ne olur onu da düşünebilir. Şunu düşünmek de yararlı olabilir. bu biçimde bir muvaffakiyetin yolunu açacak teklifi kabul etme büyüklüğü de bir lider için zaferdir. Hele hele bu teklifi yapan insan “tekrar başkanlığa aday olmayacağım” diyorsa…

Ne olmuştu?

Fenerbahçe Eski Lideri Aziz Yıldırım, Ali Koç idaresine tenkitler getirirken basketbol şubesiyle ilgili tarihi bir teklifte bulunmuştu.

Aziz Yıldırım, mevzuyla ilgili, “Sayın Ali Koç, basketbol ekibini şirket haline getiriyorum, de. Ben de o şirketi almaya talibim. Obradovic’i de getiriyorum çabucak gerisinden. Bizde para fazlaca. Her sene Final Four oynarız.” sözlerini kullanmıştı.

Obradovic üzere bir hocayı almak fazlaca sıkıntı. Biz bir basketbol markası oluşturduk. Bu markanın bu hallere düşmesine fazlaca üzülüyorum. Ülker’den borç aldık, bankadan borç aldık ödedik. 60-70 milyon Euro’luk borçların ortasında o 4 yıllık başarılı sürecin tesiri vardır. Bizden daha sonraki periyotta Obradovic devam etti fakat ekipteki birlik birliktelik bozuldu. Benim teklifim şu; Sayın Ali Koç, basketbol kadrosunu şirket haline getiriyorum, de. Ben de o şirketi almaya talibim. Obradovic’i de getiriyorum çabucak gerisinden. Bizde para epeyce. Her sene Final Four oynarız. Obradovic’i de konuşayım biraz. Obradovic benim dostum. Akşamları gelip otururdu konuşurduk. 5 dakika basket, 5-6 saat hayat öyküsü. O anlatırdı, ben anlatırdım. Birbirimize takılır, güler eğlenirdik. Baskonia’ya maça gitti 35 sayı farkla kaybettik. Ozan anlatsın devamını:

Basketbol grubumuzda kuvvetli vakit içinder yaşadık. Sorumluluğu fazlaca diğer. Obradovic epeyce düzgün bir insandır. Sorumluluğu epeyce düzgün bilir. Orada 34 sayıyla yenildiğimizde bana gelip; ‘Kulübe ve Aziz beyefendiye verdiğim kelamı tutamıyorum, bırakıyorum’ dedi. Aziz Lideri aradım. Kapıları kapat, kimseye konuşmasın dönüşü olmaz, dedi. Türkiye’ye döndük. ‘Obradovic, ben lider olarak değil, Aziz Yıldırım olarak konuşuyorum. Biz yol arkadaşıyız. Yol arkadaşı yol arkadaşını bırakmaz. Devam edeceğiz.’ dedi Aziz Lider. O sene döndük ve Euroleague şampiyonu olduk.