Musk tehlike değil, Soros'a yönelik suçlamalar

Curtissew

New member
Meloni basın toplantısı: Başbakan, Elon Musk'u tehlikeli olarak tanımlayarak savunuyor ve finansman yoluyla küresel politikaları etkilemekle suçlanan George Soros'a karşı sert suçlamalarda bulunuyor.

İle ilgili 
Erika Malandra 
Yayınlandığı tarih 9 Ocak 2025, 15:19

Ulusal Gazeteciler Cemiyeti Konseyi ile Parlamenter Basın Derneği'nin düzenlediği toplantıda Başbakan, Giorgia Meloni bir dizi çetrefilli konuyu ele aldı basın toplantısıElon tartışması dahil Misk ve George Soros'a yöneltilen suçlamalar.

Meloni basın toplantısı: Başbakan Musk ve Soros'a karşı tavır alıyor

Meloni, daha önce reddedilen SpaceX ile yapılan iddia edilen sözleşme gibi sahte haberlerin ısrarla devam etmesi karşısında şaşkınlığını ifade ederek başladı. “Hiçbir zaman kişisel olarak görüşmedim Misk bu olayların. Hükümetin kararları dostlara fayda sağlamak için değil, ulusal çıkarlar doğrultusunda alınır” dedi.

Başbakan, sorunun, mevcut teknolojik açıdan en gelişmiş kuruluşa güvenerek hassas iletişimleri koruma ihtiyacıyla ilgili olduğunu açıkladı. “İtalya'da veya Avrupa'da bu verilerin güvenliğini garanti altına alacak hiçbir kamu alternatifi yok. Göz ardı edilemeyen gerçek bir sorundur ”diye ekledi, hükümetin sorumluluğunun herhangi bir riski önlemek olduğunu vurgulayarak.

Meloni ayrıca veri merkezinin Microsoft'a devredilmesi gibi benzer tepkileri de hatırlattı ancak bu durum aynı tepkiyi yaratmadı. Başbakana göre mevcut eleştiriler Musk'ın kişisel görüşlerinden kaynaklanıyor. “Sırf fikirleri nedeniyle kendisine kırmızı bir mektup verilmesini kabul etmiyorum” yorumunu yaptı.

Basın toplantısı Giorgia Meloni: Musk tehlike değil, Soros'a suçlamalar

SpaceX'in sunduğu güvenli iletişimle ilgili olarak, Kavunlar şirketin diplomatik ve askeri iletişim açısından kullanışlılığını vurgulayarak teknolojisini hükümete sunduğunu belirtti. Ancak bunun yalnızca bir soruşturma aşaması olduğunu yineledi: “Hala bir ön aşamada olduğumuz ve her kararın yetkili makamlardan geçeceği göz önüne alındığında, hükümete yöneltilen suçlamaları anlamıyorum.”

Müdahale suçlamasıyla karşı karşıya kalan Meloni savundu Miskdemokrasiye tehdit teşkil etmediğini söyledi. Bunun yerine parmağını Soros'a doğrultarak onu küresel politikaları etkilemek için partileri ve dernekleri finanse etmekle suçladı. “Asıl tehlike, kaynaklarını siyasi kararları etkilemek için kullananlardır ve Musk'ın bunu Soros'un aksine yaptığını düşünmüyorum” diye altını çizdi.

Son olarak Meloni, Almanya'nın İtalya'daki seçim kampanyasına müdahalesini hatırlatarak Musk'ın Almanya'daki etkisine yönelik eleştirileri reddetti. “Tartışmayı yeniden rayına oturtmamız gerekiyor. Bir milyarder fikirlerini ifade ettiğinde mesele zenginlik ya da nüfuz değil, bu kaynakların nasıl kullanıldığıdır” diye tamamladı.