MÜSİAD “Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi”ni başlattı

Felaket

New member
MÜSİAD “Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi”ni başlattı Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’dan yapılan açıklamada MÜSİAD üyesi şirketlerin faal yatırım faaliyetlerine yer verildi. Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi ismiyle sunulan değerlendirmede Anadolu’daki yatırım faaliyetlerinin teşvik edilmesi hedefiyle 40’tan fazla noktada başlatılan yatırımlara değinildi.2022’de planlanan ve devam eden 15 milyar liranın üzerinde bir yatırımı kapsayan teşebbüs ile bölgesel kalkınmanın desteklenmesi, bu sayede dolaylı ve direkt istihdam ve üretime katkı sağlanması hedefleniyor. Adana, Afyon, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Mersin, Samsun, Karabük, Kahramanmaraş, Kastamonu, Gümüşhane, Tokat, Kırşehir, Kayseri, Konya ve Hatay başta olmak üzere 40’tan fazla noktada gerçekleştirilen yatırımların ihracat odaklı üretim düzeneğini desteklemesi öngörülüyor.

“Üretimin 81 ile yayılmasının bölgesel iktisadi gelişmeleri güçlendirecek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Vahdettin Köşkü’nde gerçekleştirilen görüşme daha sonrası hususa ait değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı, MÜSİAD’ın Türkiye’nin en büyük, yaygın ve kuvvetli sermaye platformu olarak, yatırım siyasetlerinde öncü bir rol aldığını belirtti. MÜSİAD ve üyelerinin her devirde gerek bölgesel gerekse ulusal manada elini taşın altına koyarak, üretim ve istihdamı destekleyici adımlar attığını hatırlatan Lider Asmalı, gelecek devirde de ekonomiyi destekleyen müspet hareketlerin süreceğini vurguladı.

“1 milyar dolarlık ihracatı aşan vilayetlerin sayısını en az 30’a çıkarmayı hedefliyoruz”

Genel Lider Asmalı, üretim, yatırım ve istihdam siyasetleri kapsamında bölgesel kalkınmanın değerine dikkat çekerken, üretimin 81 ile yayılmasının bölgesel iktisadi gelişmeleri güçlendireceğini belirtti.

MÜSİAD Genel Lideri Asmalı, açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“Bugün MÜSİAD olarak Anadolu’nun rekabete açık ve global pazarlara girmeyi başaran üreticilerine her zamankinden daha fazla güveniyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir şüphesiz ülke iktisadı için öncü rollerini sürdürüyor. birebir vakitte öteki 78 ilimiz; 2021 yılında yapmış oldukları yaklaşık 115 milyar dolarlık ihracatla, ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduklarını ispatlamıştır. Kelam konusu 78 vilayetimizin tam 18 tanesi ihracatta 1 milyar dolar barajını geçmiştir. başlattığımuz Üretim ve Yatırım Hareketi sonucunda, 1 milyar dolarlık ihracatı aşan vilayetlerimizin sayısını en az 30’a çıkarmayı hedefliyoruz.”

Hibya Haber Ajansı