Londralı kadın kendini yalnız hissetti – yalnız yetişkinler için Facebook grubu kurdu

Lorenrot

New member
arkadaşlar aranıyor
Londralı kadın kendini yalnız hissetti – yalnız yetişkinler için Facebook grubu kurdu

Londralı yabancıları pikniğe davet etti (simge resmi)

© urbazon / Getty Images

Wiebke Tomescheit

Holly Cooke, Londra metropolünde kendini yalnız ve izole hissetti. Ve tek olmadığına emindi. Mükemmel bir çözüm buldu.

Pek çok insan sorunu biliyor, çok azı bunu herkesin önünde itiraf etmekten hoşlanıyor: Örneğin okumak, çıraklık yapmak veya yeni bir iş için yeni bir şehre taşınırsanız ve orada zaten kimseyi tanımıyorsanız, kendinizi gerçekten yalnız hissedebilirsiniz. Okuldayken kaçınılmaz olarak başkalarıyla sürekli iletişim halindeyken, birdenbire sadece meslektaşlarınız kalır. Ve herkes kulüplerde, kurslarda veya sosyal projelerde benzer düşünen insanlarla hemen arkadaş olacak kadar dışa dönük değildir. Şimdi ne var? Her hafta sonunu yalnız mı geçiriyorsun?

İngiliz Holly Cooke artık bunu istemiyordu. 2018’de Londra’ya yeni taşınmıştı ve yakında yeni arkadaşlarla şehirde dolaşabilmeyi umuyordu. Barlarda, tiyatrolarda, barlarda… ama gerçek farklı görünüyordu. Bir yetişkin olarak yeni arkadaşlar edinmenin zor olduğunu fark etti. Bu nedenle kendini uzun süre yalnız hissetti. Washington Post’a “Süper izole edilmiştim” dedi. “Topluluğu ve insanları, birlikte takılmak ve eğlenmek isteyen insanları özledim.”

arkadaş bulmak zor

Sonunda Holly Google’da “Londra’da nasıl arkadaş olunur” diye arattı, aynı zamanda benzer düşünen insanlarla tanıştığı Bumble gibi uygulamaları da denedi. Kendisi ve büyük şehirdeki diğer birçok yalnız insanın işini kolaylaştırmak için sonunda bir Facebook grubu kurdu: “Yalnız Kızlar için Londra Kulübü”. Oradaki uygulamalar aracılığıyla tanıştığı kişileri davet etti. Ve sonra gerçekten nefesini kesen bir şey yaptı: Facebook grubunun tüm üyelerinin gelmesine izin verilen bir piknik düzenledi.

Bilenler için seyahat

İngilizler yapabilir: lezzetli yemek yapın!

Holly Cooke, “Kendimi çok savunmasız hissettim” diyor. “Gerçekten yalnız hissettiğini ve hiç arkadaşın olmadığını açıkça söylemek gerçekten korkutucuydu.” Ayrıca pikniğe kimsenin gelmeyeceğinden de korkuyordu. Ama ona benzer durumda olan bir avuç dolusu kadın geldi – ve herkes çok iyi anlaştı ve birlikte harika bir gün geçirdi.

Yalnızlar için bir Facebook grubu

İlk küçük başarıdan sonra, Holly bu Facebook grup toplantısını birkaç haftada bir tekrarlamaya başladı. Ve iki yıl sonra “Yalnız Kızlar Kulübü”nün 35.000 üyesi var, Holly şimdi birkaç gönüllü tarafından destekleniyor ve ayda yediye kadar toplantı yapılıyor (tabii ki her seferinde 35.000 kişinin hepsi gelmiyor).

Holly Cooke, “Güzel ve ödüllendirici ve bu yüzden devam ettim” diyor. Grup ihtiyaç olduğu sürece var olmaya devam edecektir. Bundan kaç tane uzun süreli arkadaşlık kurulduğunu artık sayamıyor. “Artık duramayız.”

Kaynak: “Washington Postası”, Facebook

#Konular