Konseri iptal edilen İlkay Akkaya: Süratle 90’lara yanlışsız koşuyoruz

Captain123

Global Mod
Global Mod
Ceyhan Belediyesi’nin ilçede düzenleyeceği İlkay Akkaya konseri, iktidar destekçisi kimi gazetelerin amaç göstermesinin akabinde Ceyhan Kaymakamlığı tarafınca iptal edildi. Medyascope’a konuşan Akkaya, Son 10 yıldır da iktidarın elindeki belediyelerde, kültür merkezlerinde konser vermemi engelleyerek örtülü bir yasaklama yapıyorlar” dedi.

Adana Ceyhan Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede yarın düzenleyeceği İlkay Akkaya konserinin, Ceyhan Kamakamlığı tarafınca kamu nizamı, emniyet ve asayiş münasebet gösterilerek iptal edildiğini duyurdu.

HDP SEÇİM OFİSİNDE ÇEKTİRDİĞİM BİR FOTOĞRAFLA LİNÇ KAMPANYASI YAPILDI

Akkaya iptalle ilgili olarak, “Türkiye’de insanları ayrıştırmaya ve farklı kesitlerin temel haklar çerçevesinde yan yana gelmesini engellemeye yönelik bir çalışma başlatıldığını düşünüyorum. Şenliklerin yasaklanmasıyla başlayan süreç, kısa müddette buna evrildi ve o denli görünüyor ki bu biçimde devam edecek. 2014 mahallî seçimlerinde, HDP seçim ofisinde çektirmiş olduğum bir fotoğraf üzerinden bir linç kampanyası başlatıldı ve mülki yönetim üzerinde baskı oluşturuldu. Bu hukuksuzluktur bana bakılırsa. Saldırganların isteği yerine getirilmiş, tabir özgürlüğüm engellenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

‘SON 10 YILDIR YASAKLAMA YAPIYORLAR’

90’lı senelerda sık sık konserlerinin yasaklandığını aktaran Akkaya, son devirde yaşananların o periyotta yaşananlarla benzerliğine dikkat çekti. AKP’nin elindeki belediyelerde konser vermesinin engellendiğini belirten Akkaya, “34 yıldır sahnedeyim ve konser yasaklarıyla bilhassa 90’lı senelerda hayli sık karşılaştım. Son 10 yıldır da iktidarın elindeki belediyelerde, kültür merkezlerinde konser vermemi engelleyerek örtülü bir yasaklama yapıyorlar. Süratle 90’lı senelera hakikat koşuyoruz” dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)