“Kiev NATO'ya girerse giderim”

Curtissew

New member
Zelensky, Ukrayna NATO'ya girerse istifa etmeye hazır olduğunu söyledi. “Ukrayna: Yıl 2025” forumu sırasında bildirim.

İle ilgili 
Lucrezia Ciotti 
Yayınladı 23 Şubat 2025, 17:42

Volodymyr Zelensky Eğer gecikmeden istifa etmeye hazır olduğunu iddia ettiUkrayna girmeli DOĞMAK. Bildirge bugün 23 Şubat Pazar günü “Ukrayna: Yıl 2025” forumu sırasında yayınlandı.

Ukrayna'da Savaş: Zelensky'nin son ifadeleri

“Bu sandalyeyi terk etmeniz gerekiyorsa, yapmaya hazırım ve Ukrayna'nın NATO'ya yapışmasıyla pozisyonumu da değiştirebilirim“.
Bu ifadeler cumhurbaşkanı tarafından bir konuşmaya geliyor, bu sırada amacının on yıl boyunca iktidarda kalmadığını, ancak ülke için anında güvenlik sağladığını vurguladı.

Volodymyr Zelensky, Amerikan Başkanı Vladimir Putin ile çıkmadan önce Donald Trump ile tanışmak istiyor, ayrıca dosyayı tartışmak için nadir topraklarda. Kiev'deki basın toplantısındaki açıklamaları, hafta içinde bir anlaşma sağlayan Donald Trump'ın muhabiri Steve Witkoff tarafından kısa bir süre önce ne beklediğini doğruladı.

Biden ve Trump idarelerinin desteği için “minnettar” olduğunu vurguladı, ancak adil bir toplantıya duyulan ihtiyacı beklemek için ekledi.

“Yarın önemli bir toplantı, zirve var. Belki bir dönüm noktası olacak, göreceğiz. 13 çevrimdışı lider olacak. Ayrıca 24 çevrimiçi lider olacak ” Yetkili, yarın 24 Şubat Pazartesi günü planlanan yabancı liderlerle görüşme hakkında söyledi.
Zelensky, Donald Trump'ın suçlamalarına cevap veriyor

Ukrayna karmaşık bir konumda: Washington'un desteğine ihtiyacı var, ancak Trump, 500 milyar dolarlık bir borçtan bahsetmiş olan Kiev'e yardım hakkında defalarca şüphe duydu. Zelensky bu rakamı reddetti ve AIDS'in kredi olmadığını açıkladı.

Buna ek olarak, Ukrayna cumhurbaşkanı, Trump'ın sözlerinden rahatsız olmadığını söyledi, ona “diktatör“.

“Kesinlikle sözlerini bir iltifat olarak tanımlamazdım ve gerçekten bir diktatör olsaydı birisi rahatsız edilebilirdi, ama Ben değilim, meşru bir başkanım”, Sonuç verdi.