İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kara Kış Desteği” sürüyor

Felaket

New member
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Kara Kış Desteği” sürüyor İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in toplumsal belediyecilik anlayışı doğrultusunda başlatılan kara kış dayanakları kapsamında besinden barınmaya, giysiden ısınmaya kadar tüm temel muhtaçlıklar için 24,4 milyon liralık yardımda bulunuldu. Kara Kış Takviye Sınırı’nın yanı sıra bizizmir.com üzerinden de müracaat almaya başladıklarını söyleyen Lider Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik olarak güç günler geçirdiğimiz bugünlerde muhtaçlığı olan tüm hemşehrilerimizin dün olduğu üzere bugün de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in toplumsal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, her geçen gün giderek ağırlaşan hayat şartları niçiniyle başlatılan kara kış takviyeleri kapsamında Kasım ayının başından bugüne kadar İzmir’de binlerce haneye besinden barınmaya, giysiden ısınmaya kadar tüm temel gereksinimler için 24 milyon 421 bin liralık yardımda bulunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı 444 40 35 numaralı “Kara Kış Dayanak Hattı” üzerinden gelen davetlere tek tek karşılık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları, talepleri kısa müddette yerine getirmek için seferber oldu. Büyükşehir, yardım taleplerine süratli cevap vermek için takviye sınırının yanı sıra bizizmir.com üzerinden de “Kara Kış Destek” müracaatlarını almaya başladı.

Kara Kış Takviye Müracaat Formu
“Kara Kış Takviye Paketi”nde nakdi yardım, temel besin talebi, giysi yardımı, yakacak, eşya, bebek bezi ve mama olmak üzere 6 seçenek bulunuyor. Yardım talep eden yurttaşlar bizizmir.com üzerinden müracaat yapabiliyor. Kara Kış Takviye Müracaat Formu’nda yardım hususlarından birini yahut daha fazlasını seçebiliyor. bu biçimdece yurttaşların dayanak alması tek bir seçenekle sonlandırılmıyor.

Yanınızdayız
Ülkede derinleşen ekonomik krizinin tesirlerinin ağır bir biçimde hissedildiği bugünlerde gereksinimi olan tüm hemşehrilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Kriz belediyeciliği anlayışımızla yaşadığımız sıkıntı günleri, zelzelesi, pandemiyi, sel felaketini nasıl el ele vererek, dayanışma ile atlattıysak artık de soğuk kış günlerinde gereksinimi olan tüm ailelerimiz kapılarında Büyükşehir takımlarımızı gorecek. Biz yanınızdayız, yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

Tüm gereksinimler karşılanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayının başından bugüne Kara Kış Dayanağı kapsamında 17 bin 630 haneye besin paketi dağıttı, 5 bin 815 haneye 8 milyon 488 bin liralık nakdi dayanak sağlandı. 804 adet hijyen paketi, 406 paket bebek bezi, 7 bin 366 adet battaniye ve yorgan, 99 adet soba, 648 adet elektrikli ısıtıcı, 400 çuval yakacak dağıtımı da yapıldı. Üçyol’da hizmet veren Bizİzmir Giysi Noktası ve Giysi Otobüsü üzerinden 704 haneye 31 bin 766 modül giysi, çocuklara ise 269 adet oyuncak verildi.

Sıcak yemek ve barınma
Kamuya ilişkin özel eğitim ve yatılı kurumlara, gereksinim sahiplerine Dayanışma Noktaları aracılığıyla aşevinden 415 bin kişilik sıcak yemek, kumanya, kahvaltı, pide ve çorba ikramı yapıldı. Gereksinim sahibi birinci ve ortaokul öğrencilerine 20 bin bot ve mont, 4 bin 20 adet çölyak ve fenilketönüri besin kolisi ulaştırıldı. 658 vatandaş hamam hizmetinden yararlandı, 64 vatandaş Basmane bölgesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafınca kiralanan otelde konakladı. 92 haneye 386 adet mesken eşyası verildi. Nakdi yardımlarla birlikte tüm bu dayanakların bedeli 24 milyon 421 bin lira oldu.

125 milyon lira kaynak ayrıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 senelerını kapsayan kış ayları boyunca toplam 125 milyon lira meblağında toplumsal yardım yapacak. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin kış aylarında yurttaşlara dayanak olmalarının değerini vurgulamıştı.
Hibya Haber Ajansı