İsrailli bakan Itamar Ben-Gvir, İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmayı protesto etmek amacıyla istifa etti

Curtissew

New member
Günler önce açıklandığı gibi Milli Güvenlik Bakanı Netanyahu'nun kabinesine protesto amacıyla veda etmişti.

İle ilgili 
Sara Guglielmetti 
Yayınlandığı tarih 19 Ocak 2025, 11:23

İsrailli bakan Itamar Ben Gvir İsrail ile Hamas arasında varılan anlaşmayı protesto etmek için istifa etti.

İsrailli bakan Itamar Ben-Gvir, İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmayı protesto etmek amacıyla istifa etti

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve ulusal dini partisinden iki bakan da istifa etti. karşı protesto etmekanlaşma Gazze'de ateşkesin sağlanması. Günlerce süren güçlü iç gerilimlerin ardından Itamar Ben-Gvir, protesto amacıyla Benjamin Netanyahu'nun yöneticisine veda etti. Bu arada İtalya'da bu sabah saat 10.15'te Hamas'ın bugün serbest bırakılacak rehinelerin listesini teslim etmesiyle ateşkesin yürürlüğe girdiğini de hatırlatalım.

Itamar Ben-Gvir'in istifası: Netanyahu hükümeti açısından sonuçları

İsrail Bakanı Itamar Ben-Gvir, günler önce açıkladığı gibi istifasını sundu. Onun yanı sıra Yitzhak Wasserlauf ve Amichai Eliyahu da istifa ederek Zvika Fogel, Limor Son Har-Melech ve Yitzhak Kroizer ile birlikte Kennset'ten ayrılacak. Bu altı Yahudi Gücü parlamenterleri olmadan, koalisyonu Netanyahu geriye yalnızca 59 temsilci kalacak, dolayısıyla ihtiyaç duyulan 61 temsilcinin altında kalacak Meclis çoğunluğunu elde etmek için. Ancak muhalefetin şu anda alternatif sunacak yeterli desteği olmadığı görülüyor.