Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır? (iOS, Android, Web)

semaver

New member
Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır? (iOS, Android, Web)
1 milyarın üstündeki kullanıcı sayısıyla uzun müddettir muvaffakiyetle hizmet veren Instagram, internet tarihinin en başarılı toplumsal medya uygulamalarından biri. Her gün önemli biçimde vakit ayırdığımız bu platform, kullanıcılarla ilgili hassas ve özel ayrıntıları de yapısında barındırıyor.

Bu niçinle kullandığımız Instagram hesabının güvenliği de ziyadesiyle değerli. kuvvetli ve kestirim edilemeyecek bir şifre belirlemek ve çeşitli vakit aralıklarında hesap şifresini değiştirmek muhtemel bir hacklenme durumuna karşı elinizi güçlendirecektir. Pekala Instagram şifre değiştirme nasıl yapılır? Yazımızda anlattık.

Instagram şifre değiştirme biçimleri

1. Uygulama yahut web sitesi üzerinden şifre değiştirme
  2. ‘’Şifremi unuttum’’ seçeneğini kullanarak şifre değiştirme
Instagram şifresini değiştirmek için iki farklı usul uygulanıyor. Birinci metotta kullanıcılar, şifrelerini bildikleri için hesaplarına giriş yaparak çarçabuk şifre değişikliğini yapabiliyorlar. Bunun tersine ikinci formülde şifre bilinmediği için ‘’Şifremi unuttum’’ seçeneğine başvuruluyor ve gerekli doğrulamaların yapılması halinde şifre değiştirilebiliyor.

Android ve iOS için Instagram şifre değiştirme

1. Android yahut iOS uygulamasını açın
  2. Sağ alt köşede yer alan profil fotoğrafınıza tıklayın
  3. Sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayın
  4. Sırasıyla Ayarlar > Güvenlik > Şifre adımlarını izleyin
  5. Mevcut şifrenizi bir defa, yeni şifrenizi de iki kere girin
  6. Sağ üst köşede bulunan tik yahut kaydet seçeneklerine dokunun.
Web sürümü için Instagram şifre değiştirme

1. Tarayıcınız üzerinden Instagram web sitesine gidin
  2. Sağ üst köşede bulunan profil fotoğrafınıza tıklayın
  3. Açılan sekmede sırasıyla Ayarlar > Şifreyi değiştir adımlarını izleyin
  4. Mevcut şifrenizi bir defa, yeni şifrenizi de iki kere girin
  5. ‘’Şifreyi değiştir’’ butonuna dokunun
Şifremi unuttum seçeneğini kullanarak Instagram şifresini değiştirme

1. Instagram uygulamasını açın
  2. ‘’Giriş yapmak için yardım al’’ seçeneğine tıklayın
  3. Hesabınızla bağlantılı kullanıcı ismi, e-posta yahut telefon numarasını girin ve ‘’ileri’’ seçeneğine tıklayın
  4. Telefon numaranızı yazmanız halinde SMS olarak bir irtibat, e-postanızı yazmanız halinde ise mail olarak bir irtibat alacaksınız
  5. Gelen linklere tıklayarak şifrenizi değiştirebilirsiniz.
Artık şifrenin nasıl değiştirildiği hakkında bilgi sahibi olduk. Lakin inançlı şifre seçiminin de ziyadesiyle kıymetli olduğunu söyleyelim. Bu niçinle Instagram hesap şifrenizin kuvvetli, karışık ve varsayım edilemez olması gerekiyor.

Maalesef kimi kullanıcılar ardışık sayılar ve doğum tarihi üzere zayıf şifre seçimleri ile Instagram hesaplarını tehlikeye atıyorlar. Bu biçim şifre seçimleri, varsayım edilmesi çok kolay olduğu için hesabınızı savunmasız bırakıyor.