İçecekler: Viski hayranları en büyük çevrimiçi tadım rekorunu kırdı

Lorenrot

New member
içecekler
Viski hayranları en büyük çevrimiçi tadım rekorunu kırdı

İskoçya’dan bir viski kulübü internette rekor kırdı. Fotoğraf

© David Cheskin/Basın Derneği/dpa

Birlikte viski içip rekor mu kıracaksınız? Scotch Malt Viski Topluluğu artık bunu başardı. Birçok kıtadan hayranlar bu amaçla bir araya geldi.

Şerefe ve Slainte! 447 viski hayranı tarihteki en büyük çevrimiçi tadım rekorunu kırdı. Toplamda 18 ülkeden ve farklı zaman dilimlerinden Scotch Malt Viski Topluluğu üyeleri, viski kulübünün 40. doğum günü onuruna düzenlenen etkinliğe katıldı. New York’taki insanlar kahvaltıda iyi bir kadeh viskiye verilen adla “drama”nın tadını çıkardılar. Avustralya’dan gelenler için bu bir gece yarısı içeceğiydi.

Bir Haber konferans sırasında tüm katılımcılar aynı anda aynı üç viskiyi içtiler; bunun için bilgisayar kameralarının sürekli açık olması gerekiyordu ve yanlarında başka kimse görülemiyordu. Rekor girişimini bir Guinness Dünya Rekorları hakemi denetledi.

Scotch Malt Whisky Society’den Madeleine Schmoll, çevrimiçi tadımın, topluluğun dünya çapındaki viski severleri bir araya getirmeye yönelik çalışmalarının harika bir örneği olduğunu söyledi. Kulüp 1983 yılında İskoçya’nın başkenti Edinburg’da kuruldu ve 20 ülkede yaklaşık 40.000 üyesiyle dünyada türünün en büyüğü olduğunu iddia ediyor. Ticari dergi “Whisky Magazine”in genel yayın yönetmeni Christopher Coates, böyle bir olayın sadece birkaç yıl önce imkansız olduğunu vurguladı. “Bu, teknolojinin ve viskinin insanları nasıl bir araya getirebileceğinin bir kanıtı.”

dpa

#Konular