Harun Erdenay: ”Basketbolun bugünkü durumundan mutlu değiliz”

Hasan

Member
AJANSSPOR – HABER

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan eski lider Harun Erdenay, düzenlediği basın toplantısında proje ve gayelerini anlattı. Feriye Palace Ortaköy Sinema Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı, tanıtım sinemasıyla başladı. Akabinde Harun Erdenay, Tabiat Sigorta İdare Heyeti Lideri Nihat Kırmızı ve İHK Holding İdare Şurası Lideri Halil Korkmaz ile sahneye gelerek açıklamada bulundu.

‘Tecrübemizi Türk basketboluna aktarmak için buradayız’

Çok heyecanlı olduklarını ve takımıyla Türk basketbolu için bu vazifeye soyunduklarını belirten Erdenay, “Basketbolda en alttan en üst noktaya kadar birfazlaca vazife yaptım. Ben ve takımım tüm bu deneyimimizi Türk basketboluna aktarmak için buradayız. Basketbolun bugünkü durumundan bir basketbolsever olarak mutlu değiliz. Ulusal grupların aldığı sonuçlar, ligimizin televizyon ihalesine katılacak kanalların olmaması, basketbolun geride kalması üzere hususları düzeltmek için bu yola çıktık.” diye konuştu.

‘Türkiye’ye alacağımız turnuvalarla bu sıraları üste taşımak istiyoruz’

Türkiye’nin erkekler, bayanlar ve altyapılarda son 5 sene açısından daima geri gittiğini anlatan Erdenay, şöyleki devam etti:

“FIBA sıralamasında son 5 senede erkek ulusal ekibimizin dünyada ve Avrupa’daki düşüşü gözüküyor. 8. bayağı 16. sıraya kadar düştük. Bayanlarda da 6. bayağı 10. sıraya geriledik. Bu durumları düzeltmek için yapacağımız bir daha yapılandırma ve Türkiye’ye alacağımız turnuvalarla bu sıraları üste taşımak istiyoruz. Ben her vakit kulüplerle görüştüm, problemlerini dinledim. Burada aldığımız birinci şikayet toplantıların yapılmaması, karşılarında muhatap bulunamamasıydı. nazaranve gelirsek lig heyetleri yapılacak ve bunlara ben şahsen katılacağım.”

Birinci gayelerinin ülke basketbolunu kazanan ve turnuvalarda tepeyi zorlayan eski günlerine döndürmek olduğunu aktaran Harun Erdenay, kurumsal idare unsurlarının temel alınması, şuraların yapılandırılması, FIBA ile irtibat, toplumsal ve etkileşime açık federasyon, kaynak oluşturacak bir yapı kurmak, her ligin sponsorunun olması ve gelirlerinin çoğalması, altyapılarla A ekibin beraberliği, lisanslı basketbolcu sayısı artması, daha fazla antrenör ve spor beşerinin yetiştirilmesi, aktif olmayan spor salonlarının kalmaması, basketbolsuz ilin kalmaması, daha fazla engelli vatandaşın basketbolla buluşması, her çocuğun basketbolla tanıştırılması, basketbolun iktisada ve Türk turizmine katkı yapması üzere gayelerini de deklare etti.

‘Biz takım olarak kazanacağımızı düşünüyoruz’

2017-2018’de iptal edilen Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nin bir daha geri getirileceğini de duyuran Erdenay, yabancı kuralında ufak bir değişiklik yapmayı düşündüklerini söz etti.

Harun Erdenay, “3 yıllık süreçte grupları ve ulusal grupları mutlu edecek gücümüz ve deneyimimiz var. Projelerimizi paylaştık ancak önümüzdeki günlerde dolaşacağımız fazlaca delege var. Her delegenin eline değmek, hepsinden fikir almak istiyorum. Bu seçimi kazanmamız delegelerin elinde lakin biz grup olarak kazanacağımızı düşünüyoruz. Kazanırsak yeterli hizmetler yapacağımızın kelamını veriyorum.” tabirleriyle kelamlarını tamamladı.

Korkmaz: ”Basketbol tek başına spor değil, bununla birlikte ekonomi”

İHK Holding İdare Şurası Lideri Halil Korkmaz ise basketbolu hak ettiği yere taşımak istediklerini vurgulayarak, “Basketbol tek başına spor değil, bununla birlikte iktisat. Onun kurumsal manada gerçek yönlendirilmesi gerekiyor. Elde ettiğimiz muvaffakiyetleri tekrar kazanmak için, basketbola gönül verenler için, yaşatabilmek için bir ortadayız. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Kırmızı: ”Basketbolun daha ileri gitmesi için karşınıza çıktık”

Tabiat Sigorta İdare Konseyi Lideri Nihat Kırmızı da Harun Erdenay’ın vizyonuyla ilerlemek istediklerini lisana getirerek, “Basketbolun daha ileri gitmesi için karşınıza çıktık. Harun lider amaçlarını, vizyonunu bize anlattığında kendisine inandık. Basketbolu hak ettiği yere eski günlerine ’12 Dev Adamlı’ günlerine taşımak için bu vizyona inandık. yıllardır sponsorluklarla spora takviye oluyoruz. Bilhassa sporun basketbol tarafına gönlümüzü verdik.” formunda görüş belirtti.