Başkan Yoon, Güney Kore'yi Kuzey Kore komünist güçlerinden korumanın gerekli olduğunu düşünerek sıkıyönetim ilan etti
İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Yayınlandığı tarih 3 Aralık 2024, 20:52
Başkanı Güney KoreYoon Suk Yeol, olağanüstü hal ilan etti ve sıkıyönetim. Ancak Silahlı Kuvvetlerin desteğiyle demokrasiyi askıya alma girişimi, Parlamentonun toplanıp kararın iptali yönünde oy kullanması üzerine saatler içinde reddedildi.
Başkan Yoon, Güney Kore'de sıkıyönetim ilan etti
Başkan Yoon Güney Kore'de sıkıyönetim ilan etti: Bu ne anlama geliyor?
Sıkıyönetim ilanı cumhurbaşkanının yetkileri arasında yer alıyor. geçici kuralAnayasanın 77. maddesinde öngörülen, savaş, ciddi kazalar veya diğer ulusal acil durumlarda bu maddeyi kabul edebilir. İki tür sıkıyönetim vardır: olağanüstü hal ve güvenlik.
Olağanüstü sıkıyönetim durumunda, aşağıdaki gibi önlemler alınır: İfade, basın, toplanma ve örgütlenme özgürlüğünün sınırlandırılmasıhükümetlerin veya mahkemelerin yetkilerinde olağanüstü değişiklikler yapılması ve ilgili kanunların hükümlerine göre bir görev sisteminin getirilmesi.
Başkan Yoon Güney Kore'de sıkıyönetim ilan etti: protestolar
Yüzlerce kişi yaptı Meclis önünde toplandı TV'de canlı yayınlandığı üzere sıkıyönetim ilanını protesto etmek için. Binanın önünde meydana geldi protestocularla polis arasında çatışma çıktıErişimi engellemek için konuşlandırılmıştır. Ayrıca, çok sayıda askeri konvoy Seul kentinden geçerken, bazı helikopterler Millet Meclisi'nin çatısına indi.
İle ilgili
Lucrezia Ciotti
Yayınlandığı tarih 3 Aralık 2024, 20:52
Başkanı Güney KoreYoon Suk Yeol, olağanüstü hal ilan etti ve sıkıyönetim. Ancak Silahlı Kuvvetlerin desteğiyle demokrasiyi askıya alma girişimi, Parlamentonun toplanıp kararın iptali yönünde oy kullanması üzerine saatler içinde reddedildi.
Başkan Yoon, Güney Kore'de sıkıyönetim ilan etti
Ancak Güney Kore Ulusal Meclisi Yasal beyanı reddetti Muhalefetin 170 sandalyeye sahip olmasına rağmen 300 üzerinden 190 gibi büyük bir oyla askeriye. Yasaya göre Başkan Yoon'un bunu iptal etmesi gerekiyor.“Liberal Güney Kore'yi Kuzey Kore komünist güçlerinin oluşturduğu tehditlerden korumak ve Devlete düşman unsurları ortadan kaldırmak Acilen sıkıyönetim ilan ediyorum.”Başkan Yoon Suk Yeol televizyonda yayınlanan bir konuşmasında şunları söyledi.
Haber ajansına göre karara rağmen YTNbiraz uzun Güney Koreli askeri yetkililer, Başkan Yoon Suk Yeol bizzat kaldırmaya karar verene kadar sıkıyönetim yasasının yürürlükte kalacağını söyledi.“Bütün bunları durduracağız. Sıkıyönetim ilan etmenin hiçbir mantığı yok. buna izin veremeyiz askeri Bu ülkeyi yönetin”muhalefet lideri Lee Jae-myung Facebook'ta yazdı.
Başkan Yoon Güney Kore'de sıkıyönetim ilan etti: Bu ne anlama geliyor?
Sıkıyönetim ilanı cumhurbaşkanının yetkileri arasında yer alıyor. geçici kuralAnayasanın 77. maddesinde öngörülen, savaş, ciddi kazalar veya diğer ulusal acil durumlarda bu maddeyi kabul edebilir. İki tür sıkıyönetim vardır: olağanüstü hal ve güvenlik.
Olağanüstü sıkıyönetim durumunda, aşağıdaki gibi önlemler alınır: İfade, basın, toplanma ve örgütlenme özgürlüğünün sınırlandırılmasıhükümetlerin veya mahkemelerin yetkilerinde olağanüstü değişiklikler yapılması ve ilgili kanunların hükümlerine göre bir görev sisteminin getirilmesi.
Başkan Yoon Güney Kore'de sıkıyönetim ilan etti: protestolar
Yüzlerce kişi yaptı Meclis önünde toplandı TV'de canlı yayınlandığı üzere sıkıyönetim ilanını protesto etmek için. Binanın önünde meydana geldi protestocularla polis arasında çatışma çıktıErişimi engellemek için konuşlandırılmıştır. Ayrıca, çok sayıda askeri konvoy Seul kentinden geçerken, bazı helikopterler Millet Meclisi'nin çatısına indi.