Güney Kore, Başkan Yoon Suk-yeol'un görevden alınmasını onayladı: “Kenara çekiliyorum”

Curtissew

New member
İlk oylamanın ardından ikincisi belirleyici oldu: Başkan Yoon Suk-yeol'un görevden alınması oy çokluğuyla kabul edildi

İle ilgili 
Lucrezia Ciotti 
Yayınlandığı tarih 14 Aralık 2024, 12:37

Güney Korelilerin %75'inin Güney Kore'den yana olduğunu ortaya koyan bir anketle desteklenen, beklenen ve tahmin edilen bir kararla.suçlama başkanın Yoon Suk Yeol 3 Aralık gecesi sıkıyönetim uygulanmaması nedeniyle Seul'deki Ulusal Meclis, onun ofisi için önergeyi kabul etti.

Başkan Yoon Suk-yeol'un görevden alınması onaylandı

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen ilk girişimin Yoon'un partisinin önemli bir bölümünün boykot etmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, bugün, yani 14 Aralık Cumartesi günü, Halkın İktidarı Partisi'nin 180 milletvekili de çoğunlukta ona karşı oy kullandı. Bu karar hedefe ulaşmayı mümkün kıldı. 204 evet oyu gerekli üçte ikilik yeter sayının, yani 300 milletvekilinin 200'ünün aşılması.

Söz konusu hükmün Yargıtay tarafından onaylanması beklenirken, yük başkanlık öyleydi işe alındı hükümet başkanı tarafından Han Duck Soo.

Başkan Yoon Suk-yeol'un görevden alınması onaylandı: Karardan sonraki ilk sözler

Kenara çekiliyorumama son iki yıldır insanlarla birlikte çıktığım geleceğe yolculuk durmamalı. Vazgeçmeyeceğim.” Başkan, ülkenin başkanlık ofisi tarafından paylaşılan bir açıklamada şunları söyledi.
Sonra şunu ekledi:

“Bana verdiğiniz tüm cesaret ve destekle, Sonuna kadar elimden geleni yapacağım ulus için bir an.”
Yoon görevinden uzaklaştırılırken, Başbakan Han Duck-soo başkan vekilliğini devralacak. Mahkeme sahip olacak Karar vermek için 180 gün kaderi hakkında. Azil kararı onaylanırsa Yoon, Güney Kore tarihinde azledilen ikinci başkan olacak. Bu durumda halefinin seçilmesi için 60 gün içinde ulusal seçimlerin yapılması gerekecek.

Başkan Yoon Suk-yeol'un görevden alınması onaylandı: protestocuların sevinci patladı

Yüzbinlerce vatandaş parlamento önünde toplandı kutluyor pankartlarla ve Seul ağlarındaki canlı yayınlarda görüldüğü gibi, muhafazakar cumhurbaşkanının görevden alınmasına yönelik oylamanın ardından K-pop'un parıltılı çubukları.