Günay Girik: Ben ablamı 2 yıldır öpmedim bile…

Captain123

Global Mod
Global Mod
Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul’daki özel hastaniçin yapılan açıklamada Covid 19’a bağlı zatürre tedavisi goren Girik’in fazlacalu organ yetmezliği kararı hayatını kaybettiği açıklandı.

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik ise, “Ablam hastaneye geldiğinde Covid-19 değildi. Ablam hastaneye geldiğinde yürüme ve konuşma zorluğu çekiyordu. Saat 7 üzere ablamın vefat ettiğini öğrendim. Yollarda kardan dolayı berbat olunca anca gelebildim. Ablamı en son 20 gün evvel Bodrum’da gördüm” diye konuştu.

Girik, “Bakıcısına yahut gelenine gidenine bile test yaptırılsaydı. Zira ablamda korona yoktu ve aşılarını tam yaptıran bir tanesiydi. Ben ablamı 2 yıldır öpmedim bile, cenaze süreçleri ise yarın Cemal Reşit Rey’de merasim düzenlenecek. Ardından Teşvikiye Camii’nde cenaze namazı kılınacak. sonrasındasında Bodrum’a gdolayılüp toprağa vereceğiz. Ben hastane idaresi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum. Fakat koronayı kesin burada oldu. Lakin hastane dikkatsizliğimi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Diğer birinden de olabilir ben bunu araştıracağım peşindeyim” dedi.

YARIN MERASİM DÜZENLENECEK

Girik için yarın 10.00’da Şişli Belediyesi’nde belediye çalışanlarının katılacağı anma merasimi düzenlenecek. İkinci merasim ise saat 11.00’de Cemal Reşit Rey’de yapılacak. Fatma Girik’in cenazesi, Teşvikiye Camii’nde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının akabinde toprağa verilmek üzere Bodrum’a gönderilecek. Girik’in 2015 yılında vefat eden hayat arkadaşı direktör Memduh Ün’ün Torbalı Mezarlığı’ndaki kabrinin yanında defnedileceği öğrenildi. (DHA)