Gen Z: Ne söylemek istedim, Millennials ve Gen X Daima

Lorenrot

New member
Fikir
Ne söylemek istedim, binlerce yıl ve gen x her zaman

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Yazarımız 25 yaşında ve dolayısıyla gen zere, aşağılayıcı cümleler, klişeler ve önyargıların bir parçası bu nedenle günlük yaşamının bir parçası. Her şey çok basit olabilir.

“Sen tembelsin”, “benim yaşımken …”, “Onu çıkarabilirsin, hala gençsin”. Seni kim tanımıyor? Muhtemelen 20'li yaşlarında her saniye dinlemek zorunda olan bu cümleler. Her ne kadar Nürnberg İşgücü Piyasası ve Mesleki Araştırmalar Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma, tembel olduğumuzu söyler. “Almanya'daki 20-24 yaşındakiler uzun zamandır olmadığı kadar çalışıyor” diyor. Kuşak araştırmacı Rüdiger Maas, iddiaları “çeviri hatası” olarak görüyor.

Şimdi parmağımı tüm ü40 insanlarına yönlendirmek istiyorum ve “SO !!” yapmak.

Lütfen ayrıca “Teşekkür ederim” deyin

Çünkü sık sık duyuyorsunuz: “Her şey daha iyiydi”. Çoğu zaman ama bir şekilde değil. Bunu seçebilir misin? Sadece sayısallaştırma veya enflasyonla ilgili olduğunda daha iyiydi. Aynı nefeste, haftada sadece bir kez ev ofisinde kalabileceğinizden şikayet edersiniz. HM, birbirine uymayın. Ev Ofisinden bahsetmişken: Bence, neslimin gerekli baskısı (ve elbette Corona Pandemi) olmadan haftanın her günü işe gitmek zorunda kalacaksınız. Rica ederim.

09 Mayıs 2024.19: 07

Nesil Araştırmacı Rüdiger Maas

“Üzgünüm patron, dört günlük bir hafta ve ev ofisi istiyorum”: Genz gerçekten tembel mi?

Ve sonra şikayet etmeye cesaret ettiğimizde çığlık. “Hala gençsin, bunu yapabilirsin.” Ah evet – sadece genç olduğum için şikayet etmemeliyim, kırılmamalıyım. Bu mantıklı mı? Yaş kısıtlaması var mı? 16'dan alkol, 18'den sigara ve 40'dan Mosern?

Herkesin kötü bir günü var – geni de dahil

Muhtemelen herkes yanlış anlaşılma hissini bilecek ve bence çok fazla olduğunuz hissinden çok daha kötü bir şey yok. O gün, iş, yolculuk – hayattan kırılmışsın. Ve bunun için asla utanmanız ve hatta haklı olmanız gerekmez. Kötü bir gün geçirmeniz sadece insandır ve üretkenliğin bazı günlerde değişmesi. Bence yaş rol oynamamalı. Yani herkes kendimi kötü hissetme ve kırılma hakkına sahip olmalıdır. Bazen kuşağımdan biri daha az çalışmak istediklerini söyler yapmaz, “Tipik nesil Z. Yani hepiniz, tembel ve şımarıksınız.”

Ama bence bu hiç değil.

5 Kasım 2024.09: 33

Uzun beyaz çoraplı bacaklar sarı bir duvarın üzerinde asılı

Stil

Bana çorabını göster ve sana kaç yaşında olduğunu söyleyeceğim

Deneyimlerime göre, X kuşağının çoğu “biz gençlerin” ev ofisini işlerimizin bir parçası olarak görmeyi sevdiğinden şikayet ediyor. Ayrıca cesaretimizden ve açıklığımızdan da yararlanırsınız. Ve kıskanç olmak veya belirli bir kızgınlık püskürtmek yerine, mutlu olabilirsiniz. Birçoğumuz düzenlenmiş ev ofisi gibi şeyleri zorladığımız için memnuniyet duyuyoruz çünkü çoğumuz röportajın büyük önemini iletiyoruz. Dünyaya daha fazla empati ve anlayış getirebileceğimizden memnun. Ve evet, açıklık muhtemelen sosyal medyadan geliyor, çünkü çoğumuz düşüncelerini ve hayatlarını biraz platformlarda paylaşıyoruz.

Ama nereden gelirse gelsin: Zaten iyi değil mi?

“Nesil cep telefonu” yok

Beni yanlış anlamayın. Bin yıllık arkadaşlarımı, Boomer'ımı ve X Nesil ailemi seviyorum. Ama dünyaya iyi bir şey getirmiş olsak da, olumsuzluk ve önyargılarla çok sık karşılaştığımız için üzgünüm. Sanırım dünyayı daha yüksek hale getiriyoruz çünkü sorunları ve eleştirilere hitap ediyor ve eve götürmüyoruz. Renkli çünkü çeşitliliğe bağlıyız, örneğin gösteriler, tiktok trendleri ve yeni ifadelerle. Ve sonunda sadece anlaşılmak istiyoruz.

17 Şubat 2025.21: 01

Gen Z'nin görünüşe göre sosyal medya ve e-sigaralardan başka bir şeyleri var

çalışmak

Ancak beklenen tenli iş ajansı kadar tembel değil, Gen Z'den çağrı tasarrufu sağlıyor.

Sosyal medyaya yardım edemeyiz, çoğumuz cep telefonlarıyla daha iyi biliyoruz ve daha fazla konuştuğumuz.

Tamam, dürüst olalım: Daha fazla konuştuğum.

Ve evet, biz de hata yapıyoruz, ama bu tam olarak mesele: Herkes hata yapıyor ve hepimiz hayatımızı ilk kez yaşıyoruz.

yaşa ve yaşamaya bırak

Bu yüzden bir önerim var: Tembel olmadığımızı ve aklınızda bir şey olduğumuzu kabul ediyorsunuz ve bazılarınızın bizi her zaman anlamadığını kabul ediyoruz. Sadece olduğumuz gibi olalım. Her zaman insanlarda ortaya çıkacak bir şey vardır, ancak her zaman olumsuz davranışı tüm nesillerle ilişkilendiremezsiniz.

Sevgili Boomer, Millennials, X Kuşağı, sizi seviyoruz ve olduğun gibi kalırsan sorun değil. Ve şimdi çok yüksek ve açıksak bizim için üzgün olduğunu söylediğimde kuşağım için konuşuyorum. Fakat artık önyargılarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz ve bunun yerine anlıyoruz. Ve Kalbine Elle: Sadece birlikte dünyayı ve hayatı hepimiz için güzel bir yer haline getirebiliriz.