Fenerbahçe Beko’nun yeni transferi Achille Polonara sabırsız

Hasan

Member
AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe Beko’nun yeni transferlerinden Achille Polonara, geçen sezonki performansının da üstüne çıkarak, sarı-lacivertli kulüple maçlar ve kupalar kazanmak istediğini söylemiş oldu. İtalyan forvet, Topuk Yaylası Tesisleri’ndeki kampta FB TV’ye konuştu.

Polonara’nın taraftar heyecanı

Achille Polonara, “Burada Fenerbahçe Ailesi’nin bir kesimi olmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Benim için Fenerbahçe Beko demek, Avrupa’nın en güzel ekiplerinden biri demek. hem de Fenerbahçe taraftarının önünde parkeye çıkacak olmaktan dolayı büyük bir heyecan duyuyorum” dedi.

‘Datome ve Melli ile imzadan daha sonra konuştum’

Deneyimli basketbolcu, “Transfer sürecinde sarı lacivertli formayı giymiş İtalyan oyuncular Gigi Datome ve Melli ile konuştun mu?” sorusuna, “İmzalamadan evvel hayli fazla konuşmadım zira Fenerbahçe’den gelen teklif benim için öncelikti. Kulübün bana ulaşmasından daha sonra menajerimle konuştuğumuzda öteki opsiyonlara gerek olmadığını tabir ettik. O niçinle bahsetmiş olduğuniz isimlerle imzadan daha sonra konuştum. Hepsi bana kentle, tertiple ilgili epey olumlu şeyler bahsetti” cevabını verdi.

‘Shengelia ayrılınca önüm açıldı’

Geçen sene Baskonia forması ile gösterdiği başarılı perfomansla ilgili de konuşan Polonara, “Geçen yıl benim için nitekim uygundu. EuroLeague’deki ikinci yılımdı. Tahminen de ana oyuncu olarak EuroLeague’de birinci dönemimdi ve bunu yeterli değerlendirdim. Birinci yılda Avrupa’nın en güzel 4 numaralarından birinin gerisinden oyuna dahil oluyordum. Shengelia, Avrupa’nın en uygun meslekli oyuncularından biri. ötürüsıyla onun ayrılığı ve bütün bunların tesiriyle daha âlâ performans ortaya koyabildim. Bu yıl da yapmak istediğim bu: Gücümle, sertliğimle birlikte ekip arkadaşlarıma ve koça katkı sağlayabilmek. Daha fazlasını yeni takımımım Fenerbahçe’ye vermek için sabırsızlanıyorum” yorumunda bulundu.

Vesely ile tribünleri coşturmaya aday

Polonara, “Varese’de oynadığın periyotta kazandığı smaç yarışı daha sonrası ‘Polon Air’ lakabını aldın. Fenerbahçe Beko’da da Jan Vesely, ‘Vesely Airlenes’ diye anılıyor. Taraftarları heyecanlandıran bir durum. Neler söylemek istersin?” sorusuna, “Umarım bu spektaküler basketbola, hareketlere katkı sağlayabilirim lakin benim önceliğim burada maçlar ve kupalar kazanmak” cevabını verdi.

‘Djordjevic’in basketbol IQ’su yüksek’

Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü Aleksandar Djordjevic’le ilgili görüşlerini de paylaşan İtalyan oyuncu, “Onu sevdiğimi söyleyebilirim. İnsan olarak İtalya’dan da biliyordum ancak koç olarak birlikte çalışmamıştık. Oyuncularıyla konuşmayı, paylaşmayı ve tavsiyeler vermeyi seviyor. Harikulade bir oyunculuk mesleği olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok yüksek bir basketbol IQ’suna sahip. Ekibi nasıl yöneteceğini biliyor. Geçtiğimiz dönemde grubunu İtalya’da şampiyon yapan koçtan bahsediyoruz” tabirlerini kullandı.