Fatma Girik’in son röportajı: Gerimden makûs konuşmasınlar

Captain123

Global Mod
Global Mod
Geçirdiği kalça ve beyin ameliyatlarının akabinde güçlü bir tedavi süreci yaşayan Fatma Girik, uzun müddettir sıhhat meseleleriyle çaba ediyordu. Tedavi niçiniyle 20 yıl yaşadığı Bodrum’dan İstanbul’a dönüp buradaki konutuna yerleşen Yeşilçam’ın usta ismi bugün hayatını kaybetti.

‘ANNEMDEN EVVEL ÖLMEK İSTEMEM’

Girik verdiği son röportajda “Öleceğim diye ödüm kopuyor. Zira gerimde bana gereksinimi olan bireyleri bırakmış olacağım. örneğin annemdilk evvel ölmek istemem. Ne yapacak bensiz? Ki yaşı da epey ilerlerde. Kızım var, Ahu, benden öteki kimsesi yok lakin öleceğim sonuçta. Allah sıralı vefat versin herkese…” sözlerini kullanmıştı.

‘ÖLDÜĞÜMDE GERİMDEN MAKUS KONUŞMASINLAR’

“Öldüğümde ardımdan makûs konuşmasınlar bana yeter! Kimsenin canını yakmadım, kimseye kötülük yapmadım, kul hakkı yemedim, kimseyi hor görmedim, kimseye şımarıklık ya da güç gösterisi yapmadım. En kıymet verdiğim şey bu” diyen Girik şunları söylemişti:

“İyi insan olmak, dünyadaki her şeyden daha zordur. Sanatımın da hakkını verdim. Halkın sanatkarı oldum.”

Fatma Girik, 99 yaşındaki annesi Münevver Girik Dukav ve ablası Müesser Girik Torba’daki konutunda yaşıyordu.

SON FOTOĞRAFINI YEĞENİ PAYLAŞMIŞTI

Yeni yılı hasta yatağında karşılayan Fatma Girik’in son fotoğrafını yeğeni Ahu Turanlı toplumsal medyada paylaşmıştı. Turanlı paylaşımına; “Biz 2021’i hastanede uğurluyoruz… İnşallah 2022 hepimiz için hoş ve sağlıklı günler getirir” notunu düşmüştü.