Ergin Ataman: “Hedefim NBA’e gitmek”

Hasan

Member
Anadolu Efes‘te başantrenör Ergin Ataman, Antalya Diplomasi Forumu‘nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir arada katıldığı programda maksatlarından bahsetti.

Fenerbahçe’ye sarfiyat mi?

Fenerbahçe’yle ilgili sorulan soruya karşılık veren Ataman, “Ben bugüne kadar Fenerbahçe haricindeki kadrolarla şampiyon oldum. Beşiktaş ve Galatasaray‘ın yanı sıra artık de Anadolu Efes ile hem Türkiye birebir vakitte Avrupa şampiyonu oldum. Anadolu Efes’te epeyce memnunum. Değil Fenerbahçe, bu sene Avrupa’dan da biroldukca teklif aldım ancak benim maksadım kendi grubumla, ülkemin grubuyla şampiyonluklara devam etmek.” dedi.

“Hedefim NBA”

NBA’e gitmek istediği söyleyen Ergin Ataman, “İnşallah tahminen ileride bir gün, bugüne kadar hiç olmamış bir şey. NBA, biliyorsunuz bu işin artık, gösteri dünyasının doruğu. Bugüne kadar hiç bir Avrupalı koçu almadılar NBA basketbol tarihinde. Tahminen bir Türk olarak Avrupa’da üst üste şampiyonluklar kazanıp orada da Avrupa için bir birincisi gerçekleştiririz. Bundan daha sonraki gayem bu, Fenerbahçe değil.” biçiminde konuştu.

Doruğa çıktı

Anadolu Efes geriden kalan dönemde hem THY EuroLeague’i kazanarak Avrupa şampiyonu oldu ve Türkiye’ye bu kupayı getiren ikinci grup oldu birebir vakitte Basketbol Muhteşem Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko’yu yenerek Türkiye şampiyonu oldu.