Elon Musk ve Donald Trump: Yetkililer ve FBI kendilerini onlara karşı organize ediyor

Lorenrot

New member
Rezistans
“Biz Savaştayız”: Yetkililer ve FBI kendilerini Musk ve Trump'a karşı nasıl organize ediyor?

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Sadık küçük bir ekiple Elon Musk, ABD bürokrasisini almaya çalışır. Yetkililer dehşete kapıldı. Ama direnç var.

Konum hızla gelişir. Elon Musk ve ekibi, görünüşe göre Donald Trump adına birbiri ardına bir otorite devraldı. Son birkaç gün içinde, ABD Personel Otoritesi, o zaman vergi otoritesi ve en son Musk Tasarruf Otoritesi Doge'den Eğitim Bakanlığı devralındı. Doge, Hükümet Bakanlığı verimliliği anlamına gelir. Memurlar dünyası nefesinizi keser. Ve kendisini giderek daha fazla dirençte görüyor.

New York FBI ofisi Jim Dennehy, “Bugün bir savaşın ortasındayız” diyor. “İyi insanlar FBI'dan atılır ve diğerleri sadece bir hedefe dönüşür çünkü işlerini hak ve FBI düzenlemelerine göre yaptılar,” diye açıklıyor öfkesini. “Kendimi konumlandırma zamanı.”

Elon Musk ve Donald Trump'a karşı direniş

Dennehys şu anda milyonlarca ABD federal çalışanının çoğunu paylaşıyor. Yetkili, devlet kurumları ve bakanlıklarındaki sayısız memur, hükümetin hangi tarafa ne olursa olsun, büyük siyaset değirmenlerinden çok az etkilenir. Ancak Donald Trump göreve başladığından beri ruh hali büyük ölçüde değişti. Başkan adına, Elon Musk ve ekibi, “özel subaylara” yapılan baltayı yaratıyor. Ve sistemi kırmaya çalışın.

En son örnek: Eğitim Bakanlığı. Öğretim yönergeleri ve ayrımcı olmayan eğitimi garanti etme yetkisi ile yıllardır muhafazakarların yanında bir diken olmuştur. Çeşitli uygulamalar, onu ortadan kaldırmak için politik olarak başarısız oldu. Yeni Eğitim Bakanı Linda McMahon ofis bildirimini yapmadan önce, kişi kafamla tırnak yapıyor gibi görünüyor: Doge çalışanları sadece federal personel otoritesini ve sonra vergi otoritesini hafta sonu kontrolünüz altına getirdikten sonra (bulacaksınız daha fazla burada), yüksek sesle “Washington Post” tarafından yapılan bir raporu aniden 20'si Eğitim Bakanlığı'nda. İlk direnişe rağmen, erişim elde ettiler ve personel ve diğer masraflar için maç listeleri yapmaya başladılar.

Yetkililer kendilerini organize ediyor

İlk raporlar basında değil, bir Facebook sayfasında idi. Milli Park Servisi'nin alternatif bir sayfası olarak tanımlanan sayfa, geçen hafta direnişi zaten açıklamış ve 2,9 milyon takipçisini o zamandan beri güncel tutuyor. Reddit'te de, 2013 yılında kurulan FedNews topluluğunda, son birkaç gün içinde tonu giderek daha fazla değiştirdi.

“Yemini hatırlayın. Pozisyonu koru,” diyor 2200'den fazla cevabı olan bir iş parçacığı. Geçen yılın en başarılı yazı sırasında, Trump'ın ofisi göreve başladıktan sonra tatil günlerinin nasıl en üst düzeye çıkarılacağı, tahriş yeni hükümetin prosedürünü artırdı. Sonra ruh hali giderek korkuya dönüştü. Fesihten önce, ancak radikal değişikliklerin bir sonucu olarak ABD'den neler olabileceğinden daha önce.

“Neden kimse durmuyor?”, “Bu yasadışı,” diye yeni hükümet çalışmalarına başladıktan sonra yetkililer şaşırdı. Şaşkın, yağmurlu değerlere sahip bir duvarın FBI ofislerinde nasıl kaplandığı belgelendi, ayrımcılığın korunması olarak, ilk işten çıkarmalar telaffuz edildi. Ruh hali nihayet eğilene kadar. Geçen hafta bir kullanıcı “Seninle konuşmanı kes,” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Etkili çalışıp çalışmadığımız, çocuk bakımı bulamayacağımız ya da sadece başka bir şey bulamayacağımızla ilgilenmiyorsunuz. İlgilenmiyoruz. Sadece zengin olmak istiyorlar.” Reaksiyon ezici bir çoğunlukla pozitifti. Doge başlamaya başlamıştı.

Ne yapalım?

Kendinizi tam olarak nasıl savunmak istediğiniz hala açık. Sendikalar ilk şikayetlerle karşılaşır, İskenderiye Ocasio-Cortez gibi politikacılar desteklerini dile getirdiler. Ancak Doge ekiplerinin son derece hızlı yaklaşımı göz önüne alındığında, tüm bunlar çok uzun sürmeli, yetkililer korkuyor. Çoğu çaresiz hissediyor, duyuyorsunuz. Musk'a karşı projelendiren meslektaşlar kısmen serbest bırakıldı. Biri prosedüre direnç için çile bekler.

FBI ajanından gelen mektup Dennehy umut verdi. Kısaltma SDNY'nin Federal Polis Bölgesi'nde New York olarak da adlandırılan New York'un Güney Bölgesi'nde çalışıyor. Bir kullanıcı, “Genellikle belirli alanlara öncülük ediyorlar ve diğer ofisler genellikle devralıyor.” “İfadesiyle nasıl başa çıktıklarını görmek heyecan verici olacak.”

Topluluğun giderek daha fazla medya ilgisi haline gelmesi, çift kenarlı bir kılıç olarak kabul edilmektedir. Bir yandan, yetkililer halkın nihayet Musk'ın prosedürü ve ekibi hakkında bilgi edindiğini ve gazetecilerin topluluktaki makaleler için çok sayıda iletişim bulduğunu kutluyor. Öte yandan, kullanıcılar da hareket halindeyken, görünüşe göre toplulukların kolordu ruhunu zayıflatması ve örneğin Musk tarafından duyurulan bir kıdem tazminatı için başvurmaları gerekiyor. Sosyal medya şirketleri tarafından zulüm korkusu da artıyor.

Ancak etkilenenlerin çoğu bu baskıyı birlikte daha da yakıyor gibi görünüyor. “Son birkaç gün içinde tanıdım: Bu benim kaderim,” diye açıklıyor bir kullanıcı. “Bizi terörize etmeye çalıştıklarında yeminim her zaman kulaklarımda geliyor: Anayasayı, dıştan ve içeriden düşmanlara karşı korumak ve savunmak için. Onu tutmayı planlıyorum.”