e-Devlet ile öğrenci dokümanı nasıl alınır?

semaver

New member
e-Devlet ile öğrenci dokümanı nasıl alınır?
e-Devlet yardımıyla biroldukca kişi süreçlerini online üzerinden çarçabuk halledebiliyor. Bilhassa evvelce uzun kuyruklar bekleyerek yapılması gereken öğrenci evrakı alımı üzere süreçler e-Devlet platformu yardımıyla artık saniyeler ortasında gerçekleştirilebiliyor.

Her yıl milyonlarca öğrenci eğitim görürken farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Staj ve iş müracaatları üzere süreçlerde iş verenler öğrencilerden öğretim görüp görmediklerini kanıtlamaları için öğrenci dokümanı istiyor. Evvelce daha uzun süren süreç artık e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Bu yazımızda sizlere e-Devlet üzerinden nasıl öğrenci dokümanı alabileceğinizi göstereceğiz.

e-Devlet üzerinden öğrenci evrakı alma süreci

Öğrenci dokümanının alımı evvelce çok daha zordu. Öğrencilerin okudukları okula gidip yönetimlerden bu belgeyi alması gerekiyordu. Bu durum, hem öğrencinin tıpkı vakitte iş verenin uzun mühletler beklemesine sebep oluyor. Online sisteme geçilmesiyle bir arada bu meseleye da bir tahlil bulundu ve artık e-Devlet üzerinden öğrencisi evrakı alımı başladı.

e-Devlet yardımıyla öğrenci dokümanı internet üzerinden çarçabuk alınabiliyor. Bu süreç, evvelden olduğu üzere uzun sürmüyor. Aşağıdaki adımları takip ederek öğrenci evrakınızı birkaç dakika ortasından alabilirsiniz:

• 1. Adım: birinci vakit içinderda tarayıcınızdan e-Devlet‘in web sitesine giriş yapın.
  • 2. Adım: Karşınıza çıkan e-Devlet giriş ekranı üzerinden TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek hesabınıza ulaşın. (Eğer e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifrenizi edinebilirsiniz.)
  • 3. Adım: Giriş yaptıktan daha sonra ana sayfada yer alan arama çubuğuna Öğrenci Evrakı Sorgulama (Yükseköğretim Heyeti Başkanlığı) yazın.
  • 4. Adım: Karşınıza öğrenci evrakınız gelecektir. Bu öğrenci dokümanını basitçe indirip yazıcınızdan yazdırabilirsiniz.
  • Ayrıyeten Lise öğrenci evrakınızın ve Açık Öğretim öğrenci evrakınızın de sorgulamasını e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz.
Aldığınız öğrenci evrakı ile hem özel kurumlarda birebir vakitte devlet kurumlarında istediğiniz süreci gerçekleştirebilirsiniz. Üzerinde bulunan barkod yardımıyla okuldan aldığınız öğrenci evrakıyla hiç bir farklılığı bulunmuyor. Bu sayede büyük bir vakit tasarrufu sağlayabilirsiniz ve süreçlerini fazlaca daha kısa bir müddetde gerçekleştirebilirsiniz.

Pekala, sizin niyetleriniz neler? Sizce yeni sistemle birlikte lise ve üniversite öğrenci dokümanlarının internet üzerinden alınması nasıl? Görüşlerinizi yorumlar kısmında yahut SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.