Çalışanlar işlerini ChatGPT’ye bırakır ve zamanı ikinci bir iş için kullanır

Lorenrot

New member
otomasyon
Çalışanlar işlerini ChatGPT’ye bırakır ve zamanı ikinci bir iş için kullanır

Aynı anda iki işe sahip olmak bir meydan okumadır (simge görseli)

© Khosrork / Getty Images

Stern editörü Malte Mansholt

Pek çok insan, otomasyonun işlerimizi çalacağından korkuyor. Ancak ABD’de bazı çalışanlar durumu tersine çeviriyor. Ve yapay zekanın yardımıyla birden fazla iş için ödeme alın.

Sadece ChatGPT’nin geçen sonbaharda bir sansasyon yaratmasından bu yana çalışanlar arasında endişeler oluşmadı. İş dünyası otomasyon nedeniyle giderek daha fazla değişiyor ve birçok çalışan kendini yeniden yönlendirmek zorunda kalıyor. Ancak devrim beklenmedik fırsatlar da sunuyor. Bazı çalışanlar bunu kendileri için pek çok iş yapmak için kullandılar. Ve kazanılan zamanda ek bir gelir düzenleyin.

Bu, ABD portalı “Vice” ın büyük bir kısmı tarafından belgelenmiştir. ABD ve Kanada’da çok sayıda çalışan “fazla istihdam” sloganı altında bir araya geldi. Hepsinin ortak bir fikri var: Kendinizi ev ofisinde organize edebilirseniz, aynı anda birkaç işi de yapabilirsiniz. bu yıldız fenomen hakkında daha önce haber yapmıştı. Ancak ChatGPT gibi programlarla tamamen yeni alanlara fırlatılıyor.

Beşinci iş çok fazla olurdu

Bir teknoloji şirketinin çalışanı, aynı anda sadece iki değil, dört tam zamanlı pozisyon arasında hokkabazlık yapmalıdır. Ana iş yapay zeka tarafından yapılır. Ancak isimsiz çalışan daha fazlasını beklemek istemiyor. “Beş muhtemelen çok fazla olurdu,” diye itiraf etti “Vice”.

Uç bir vaka olmasına rağmen, yalnız değil. Yalnızca Ben’in “Yardımcı Yardımcısı” olarak adlandırdığı bir pazarlama çalışanı da bu yılın başlarında ikinci bir iş aramaya karar verdi. Çevresindeki insanlardan gizlice ikinci bir tam zamanlı iş peşinde olduklarını bilmesine rağmen. Ancak işi buna izin vermiyordu, diye açıklıyor. ChatGPT sonbaharda halka açılana kadar.

Aslında çok zaman alan işi – Ben’in kavramlar geliştirmesi, storyboard’lar yazması ve sunumlar tasarlaması gerekiyor – yapay zeka sayesinde birdenbire çocuk oyuncağı haline geldi. “Daha kolay değildi. fazla Daha kolay” dedi. Bu yılın başlarında ikinci bir işe başvurmaya karar verdiğinde bile, başvuruyu chatbot yazdı.

Günlük yaşam için AI

ChatGPT’yi önceden bilgi sahibi olmadan mantıklı bir şekilde nasıl kullanacağınıza dair yararlı ipuçları

meşru korku

İş yerinde yapay zekanın yerini alma korkusu bu tür raporları tam olarak azaltmamalı. Aslında, büyük banka Goldman Sachs tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ABD ve Avrupa’da 300 milyon insan teknolojinin bir sonucu olarak işini kaybedebilir. Bununla birlikte, banka gelişmeyi genel olarak olumlu olarak değerlendiriyor çünkü yapay zekanın yeni profesyonel alanlar yaratması da olası. Bu tahminlerin ne kadar güvenilir olduğuna karar vermek zor. “BBC” Oxford Üniversitesi’nde gelecek araştırmalarından sorumlu Carl Benedikt Frey, “Eminim hiç kimse üretken yapay zekanın kaç işin yerini alacağını söyleyemez” dedi.

Goldman Sachs’a göre üretim otomasyonunun aksine, mevcut gelişme öncelikle avukatlar ve gazeteciler gibi ofis işlerini etkileyecek. İnşaat sektöründe ve bakımda, oran yüzde 5’in hemen altında, önemli ölçüde daha düşük olacaktır.

Patronla otomatik sohbet

Ben de kendisini yapay zeka ile tamamen değiştiremez. Ama işin çoğunu yapmasına izin ver. “Bir hikaye yazmasını isteyebilirim” diye detaylandırıyor. “Ve sonra, gereksinimlerime göre, öyle.” Sonunda geriye yalnızca düzeltmeler ve ince ayar kaldı. “Bazen bir şeyleri yanlış yapıyor. Ama bu normal” diyor.

Bot, bazen patronuyla sohbeti bile devralır. Fark etmemesi için bottan büyük harf kullanmamasını istemeyi tercih ediyor. Daha doğal görünmesi için, Ben açıklıyor. “Dürüst olmak gerekirse: ChatGPT, işimin yaklaşık yüzde 80’ini yapıyor.”

AI kullanımı intihal midir?

Akademisyenler ayrıca botun güçlü yönlerini de kabul ettiler. Marshall Birleşik Krallık’ta bir üniversitede ders veriyor ve yanında bir pazarlama ajansı ve bir teknoloji start-up’ı yönetiyor. Öğrencileri sınıfta ödevler üzerinde çalışırken dizüstü bilgisayarını açar. Ve AI’nın çalışmasına izin veriyor, diyor. “Ben daha çok konsept adamıyım. Bu yüzden beynimi kullanmakta özgürüm. Ancak ilk taslak her zaman ChatGPT’den geçer.”

Program sayesinde sadece iş planları ve blog yazıları yazmakla kalmadı. Ancak, AI kullanımının hala şüpheli olduğu düşünülen belgeler de. Örneğin, Marshall öğretmenlik işi için bazı sınav kağıtlarını yazdırdı. Ayrıca AI ile “50-50” burs başvurusunu paylaştığını da kabul ediyor. ChatGPT’nin sınavları geçmeye yardımcı olacağı korkusu sadece öğrencileri ve öğrencileri ilgilendirmiyor. Ama aynı zamanda öğretmenleri.

Seni seviyorum!: Programcı yapay zeka oluştururEşonunla kim konuşuyor

Amaç: hiç çalışmamak

Charles’ın ayrıca birden fazla işi var ve 2020’den beri var. Onun bir “FAANG” şirketi için çalıştığını bildiğinizde bu daha da etkileyici. Silikon Vadisi’ndeki beş büyük ismin adı bu: Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google. Bununla birlikte, ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana en önemli işlerini koordine etmek daha da kolaylaştı, diyor “Vice”.

Örneğin, kararları amirlerine gerekçelendirmek için bot’u kullanıyor. Ayrıca diğer geliştiriciler için AI yazma açıklamalarına sahiptir. “Bir cümleyi bütün bir paragrafa çevirebilir,” diyor mutlu bir şekilde. Hatta yazılım projelerinin temellerini programın yapmasına bile izin veriyor. Program kodu genellikle ilk denemede hatasız çalışır, ancak genellikle gerekli olan küçük ayarlamalar da sorun olmaz.

Charles için otomatik destek yeterli değil. Görüntülü aramalarda sesini ve yüzünü mükemmel bir şekilde taklit edebilmek için çalıştığını kabul ediyor. Amacı, işi, Hindistan’daki vasıfsız bir işçinin “bunu benim yerime yapabileceği” ölçüde otomatikleştirmekti. Ancak sonunda, para her şeyden önce bir rüyayı gerçekleştirmeli: Charles 35 yaşında emekli olmak istiyor. Bankada on milyon dolarla. Zaten ilk üçünü kurtardı.

Kaynak: Yardımcısı, BBC

#Konular