Bluesky’ye Kaçış: Bu ünlüler Musk’ın Twitter’ına sırt çevirdi

Lorenrot

New member
X için alternatif
Bluesky’ye Kaçış: Bu ünlüler zaten Musk’un Twitter’ına sırtlarını döndüler

Elon Musk yönetimindeki, eski adıyla Twitter olarak bilinen X, birçok kullanıcıyı şaşkına çeviriyor

© NurPhoto / Imago Görselleri

Elon Musk’un görevi devralmasından neredeyse bir yıl sonra Twitter dramatik bir şekilde değişti. Pek çok kullanıcı artık rakipleri Bluesky’ye sığınıyor; aralarında çok sayıda ünlü de var.

Daha fazla trol, daha fazla nefret ve öncelikle sağ görüşlere kur yapan bir patron: Devralmadan bu yana pek çok kullanıcı bu sıkıntıları yaşadı Elon Musk, eski adıyla Twitter olarak bilinen X’in gelişmesiyle oldukça hayal kırıklığına uğradı. Ve Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen alternatif Bluesky ile şanslarını deneyin. Bunların arasında çok sayıda ünlü de var. Ve ayrılışlarını bazen ayrıntılı bir şekilde açıkladılar.

Eski Viva sunucusu Nilz Bokelberg en ayrıntılı açıklamalardan birini yaptı. “Arkadaşlar! Bunu kendim için kolaylaştırmadım ve sürekli bunu düşündüm. Git ya da kal,” diye uzun bir başlıkta açıklıyor. Birçokları gibi o da, Musk’un yönetimi altında platformun gözle görülür şekilde sağa kaymasından endişe duyuyor. Şimdi onun için soru şu: “Sahneyi, liderleriyle birlikte sağcı kalabalığa bırakın. ve pes ediyorum, ben de öyle yapıyorum “Burayı 17 yılda falan mı inşa ettim?” Bokelberg, en sonunda Twitter yerine Bluesky ve Tiktok’ta devam etmeye karar verdiğini söylüyor. Ciddi olduğunu göstermek için sert bir müdahale yaparak veda başlığı dışındaki tüm tweet’leri sildi.

Ünlüler Bluesky’ye geçiyor

O son olmayacak. Oyuncu olsun Marcus Mittermeier, sunucu Anne Will ve SPD’li siyasetçi Sawsan Chebli: Hepsi aktif olarak Twitter alternatifi Bluesky’nin tanıtımını yapıyor. “Egelecek. Haydi millet. Ücretsizdir ve Twitter gibi çalışır. Hicivci Jan Böhmermann, “Ben de buradayım” diye tweet attı.

Şu anda Twitter’da “Mavi Gökyüzü” olarak adlandırılan uygulamanın en çok takipçisi olan Alman, görünüşe göre kısmen Musk’tan gelecek misilleme korkusundan dolayı. Böhmermann, 16.000’e yakın takipçisiyle uluslararası alanda ön sıralarda yer alıyor ve platformda en çok takipçiye sahip hesaplar arasında 79. sırada yer alıyor. Karşılaştırma için: Hizmetin hesabı neredeyse 190.000 ile ilk sırada yer alıyor. Uluslararası alanda da ön planda: ABD Milletvekili Alexandria Ocasio-Cortez, yazar Neil Gaiman, “Yıldız Savaşları” aktörü ve LGBT aktivisti George Takei ve “King of Queens” yıldızı Patton Oswalt.

Paypal, Tesla, SpaceX

Elon Musk: Şirketleri, ailesi – fotoğraflarla dünyanın en zengin insanı

X-odus

Siyasi açıdan daha sol görüşlü olduğu düşünülen ünlülerin bu yola başvurması tesadüf değil. Elon Musk, Twitter’ı ifade özgürlüğü cenneti haline getirme hedefiyle satın aldı. Aslında onun liderliğinde platform önemli ölçüde sağa doğru kaydı. Bir yandan Musk, nefret mesajları veya sahte haberler nedeniyle engellenen birçok kullanıcının engellemesini kaldırdı. Musk’un sağ görüşlü görüş veya komplo teorilerini yaymak için sürekli olarak erişim alanını kullanması gerçeğinin de önemli bir rol oynaması muhtemeldir. Yakın zamanda AfD’nin mülteci politikası konusundaki pozisyonunu güçlendirmek için Alman hükümetiyle savaştı.

Ayrıca Blue abonelik teklifini satın almak aynı zamanda daha fazla erişim anlamına da geliyor ancak abonelik özellikle sağcı siyasi hesaplar arasında popüler. Bir yandan bu grup Musk’a bağlı hissettiği için, ama aynı zamanda daha sol görüşlü kullanıcıların milyardere finansal olarak destek olmak istememesi nedeniyle.

Musk’tan kaçış

Sağa kaymadan önce birçok kullanıcının Musk yüzünden platformdan ayrılacağı zaten belliydi. Shonda Rhimes, Sara Bareilles ve Toni Braxton gibi ABD’li ünlüler, devralımın duyurulmasının hemen ardından protestolarını ifade etmek için veda etmişti. Elon Musk’un eski kız arkadaşı Amber Heard da hesabını sildi.

Şu ana kadar yalnızca davetle kullanılabilen Bluesky hizmetinin gerçekten üstün gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Şu ana kadar neredeyse 1,7 milyon kullanıcı oraya ulaştı. Bu, uzun süredir Twitter’ın en umut verici halefi olarak kabul edilen Mastodon kullanıcılarının beşte birinden azı. Uluslararası alanda en başarılı alternatif henüz bu ülkede yok: Instagram’a ait Threads uygulaması, birkaç gün içinde 100 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıyı raporlamayı başardı. Avrupa’ya ne zaman geleceği henüz belli değil.

Kaynaklar:Mavi gökyüzü, heyecan

mma

#Konular