Bilgisayar: IQM, Münih'te kuantum bilgi işlem merkezi açtı

Lorenrot

New member
bilgisayar
IQM Münih'te kuantum bilgi işlem merkezi açtı

“Veri merkezi, kuantum bilgisayarlarımızın performansını ve hata toleransını geliştirmek için araştırma amaçlarına hizmet edecek.” Fotoğraf

© IQM Kuantum Bilgisayarları/dpa

Kuantum bilgisayarlar klasik sistemlerden çok daha fazlasını yapabilir. Bunlarla ilgili araştırmalar halen sürdürülüyor. Ancak Münih'teki müşteriler, gerekli nakit paraya sahip oldukları takdirde cihazları saatlik olarak kullanabilecekler.

Kuantum bilgisayar üreticisi IQM, ilk kuantum veri merkezini Münih'te açtı. Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, şu anda orada saat başı rezerve edilebilecek iki kuantum bilgisayarının bulunduğunu duyurdu. Kapasite on iki bilgisayara kadar genişletilecek.

Kuantum bilgisayarlar klasik bilgisayar sistemlerinden farklı çalışır ve bu nedenle belirli görevleri çok daha hızlı hesaplayabilir. Bu, günümüz bilgisayarları için fazla karmaşık olan algoritmaların hesaplanmasına olanak sağlar.

Şirket patronu, “Veri merkezinin, kuantum bilgisayarlarımızın performansını ve hata toleransını geliştirmek amacıyla araştırma amaçlarına hizmet etmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda bilgi işlem gücünü iş, araştırma ve siyaset alanındaki müşterilerimizin kullanımına sunacağız” dedi. ve kurucu ortak Jan Goetz. Ancak hizmetlerden yararlanmak isteyen herkesin yeterli paraya sahip olması gerekiyor: Goetz'e göre bir saatin maliyeti 1.800 avro.

dpa

#Konular