Becerikli Polat’tan TRT Belgesel’e ‘Büyük Hipodrom’ reaksiyonu: Buyurun bir gün sizi ortasında gezdirelim

Captain123

Global Mod
Global Mod
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Uzman Polat, TRT Belgesel’in resmi toplumsal medya hesabından yapılan Büyük Hipodrom paylaşımında kullanılan “1700 yıl evvel İstanbul’da inşa edilen ve lakin bugün hiç bir iz bırakmadan tarihin sessiz uykusuna dalan en görkemli mega yapılardan birini inceliyoruz” sözlerine reaksiyon gösterdi. Toplumsal medya hesabından bir paylaşım yapan Polat, “Büyük Hipodrom hiç bir iz bırakmadan tarihin sessiz uykusuna dalmadı. Fotoğrafta gördüğünüz üzere tüm iç kısmı ayakta ve bir kaç ayda bir ortasından durumunu denetim ediyoruz. Buyurun bir gün sizi ortasında gezdirelim” dedi.

“İstanbul için hazine bedelinde, milyonlarca ziyaretçi alabilecek Hipodromu, İBB olarak restore edip turizme kazandırmak için mülk sahibi Maliye Hazinesi’ne yaptığımız müracaat 2 yıldır yanıtsız bekliyor” diyen Polat açıklamasına şu biçimde devam etti:

“Hipodrom üzere büyük bir kıymetimizin hiç bilinmemesi ne acı, dünyanın gözbebeği olacak bir hazine pahasında halbuki. Umuyorum yayınınız kamuoyu farkındalığını arttırır. İBB olarak verdiğimiz kurtarma ve kentin kültürüne iktisadına kazandırma gayretimiz bu biçimdece bir yanıt bulur. Dünyanın hangi ülkesinde olsaydı bu biçimde yok kararında tutulur, bedelsiz bir mezbeleliğe dönerdi bilmiyorum. Biz ülke olarak İstanbul’un ne büyük bir hazine olduğunu ne vakit anlayacağız acaba! Bu da feryadımızı duymayanlara, karşılığa bile paha bulamayanlara içten sitemimdir.

İBB olarak Hipodromu restore etmemiz, yok olmaktan kurtarmamız, tekrar İstanbul’a ve dünyaya sunmamız için Maliye Hazinesi’ne yaptığımız kiralama, tahsis, onarım karşılığı kullanma üzere taleplerimizin hangi şart uygun görülüyorsa o biçimde cevaplanmasını bekliyoruz.”