Ankara Metrosu’nda klasik müzikle seyahat başladı

Felaket

New member
Ankara Metrosu’nda klasik müzikle seyahat başladı Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yandan daha konforlu ve inançlı ulaşım sağlamak için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da Başkentlilerin seyahatleri sırasında müzik dinlemelerini sağlamak maksadıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Ankara Üniversitesi Bağlantı Fakültesi (İLEF) ile iş birliği yapan EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen ağır talep üzerine Ankara Metrosu’nda birinci etapta Kızılay-Koru sınırında klasik müzik yayınına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başşehir ulaşımını daha konforlu ve çağdaş hale dönüştüren projelerine bir yenisini daha ekledi.

Daha evvel amatör müzisyenlere Metro ve ANKARAY İstasyonlarının kapılarını açan EGO Genel Müdürlüğü artık de vatandaşların günün yorgunluğunu atması ve seyahatleri sırasında dinleyebilmesi için Ankara Metrosu’nda klasik müzik yayınına başladı.

VATANDAŞLARDAN AĞIR TALEP GELDİ: BİRİNCİ MÜZİK YAYINI KIZILAY-KORU ÇİZGİSİNDE BAŞLADI

EGO Genel Müdürlüğü vatandaşlardan gelen ağır talep üzerine klasik müzik yayını için Ankara Üniversitesi Bağlantı Fakültesi (İLEF) ile iş birliği yaptı.

Birinci etapta pilot uygulama olarak Kızılay-Koru sınırında hayata geçirilen klasik müzik yayınını evre aşama tüm metro istasyonlarında uygulamayı düşündüklerini belirten EGO Genel Müdürlüğü Daire Lideri Yurtalp Erdoğdu, şu ayrıntıları verdi:

“Bizim öncelikli hedefimiz vatandaşlarımızın inançlı, süratli ve konforlu biçimde ulaşımlarını sağlamak. Tüm çalışmalarımızı bu şuurla gece gündüz sürdürüyoruz. Bunun haricinde yolcularımızın istasyonlarda transferi sırasında günün yorgunluğuna ve gerilimine düzgün gelebilecek bir grup çalışmalar yapmak istedik. Bunun için uygunlaştırıcı özelliği bilimsel olarak da kanıtlanmış olan müziği düşündük. Ankara Üniversitesi İrtibat Fakültesi ile ortak bir çalışma kararında istasyonlarımızda müzik yayını uygulaması başlattık. Uygulamayı birinci etapta Kızılay-Koru çizgimizde başlattık. Giderek de bu yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu hususta vatandaşlarımızın toplumsal medya kanalları ve Başşehir 153 üzerinden ileteceği görüşleri de bizim için epey pahalı.”

Klasik müzikle seyahat etmekten memnunluk duyduklarını lisana getiren vatandaşlar da fikirlerini şu sözlerle ifade etti:

Tabiat Yolcu: “Uygulamayı hoş buldum. İnsanları seyahat sırasında epeyce rahatlatan bir uygulama olduğunu düşünüyorum.”

Melike Uygun: “Çok beğendim. İş çıkışlarında insanlara rahatlatıcı bir atmosfer sergiliyor.”

Nisanur Şafak: “Ben seyahat esnasında genelde kitap okuyorum ancak klasik müzik daha da rahatlatıcı oldu. bu biçimdece vakit daha çabuk geçiyor. aslına bakarsanız metroda ya kitap okuyabiliyoruz ya da müzik dinliyoruz o yüzden başarılı ve hoş bir uygulama olmuş.”

Hibya Haber Ajansı