Android’den iOS’a Whatsapp – geçiş böyle işliyor

Lorenrot

New member
“iOS’a aktar”
Whatsapp: Apple uygulaması Android’den iPhone’a geçmeyi çok daha kolay hale getiriyor

Akıllı telefonlar arasında geçiş yaparken büyük korku yaşanıyor: WhatsApp sohbetleri ne olacak?

© NurPhoto / Imago Görselleri

Christian Hensen

Android ve iOS arasında geçiş yapmak her zaman büyük engellerle ilişkilidir. Belki de en önemlisi: Whatsapp. Taşımayı kolaylaştırmak için Apple artık şirket içi yardım sunuyor.

Yeni akıllı telefonuyla sadece cihazı değil sistemi de değiştiren herkesin önünde yapılacak çok iş var. Birçok uygulama, yedeklerini ilgili sağlayıcıların bulut tekliflerine yerleştirir; bu da, yeni donanımın kurulumu sırasında önemli verilerin paylaşılmasını zorlaştırır.

Elinde cep telefonu olan genç kadın

röportaj

Signal, Threema and Co.
WhatsApp’a alternatifler – gizliliğiniz bu şekilde en iyi şekilde korunabilir

10 Ocak 2022

Apple artık karmaşık süreci kolaylaştırmak istiyor ve “iOS’a Aktar” uygulamasına yönelik bir güncellemeyle gerçek yardım sunuyor. Apple, yazılımın Android 4.0 ve daha yeni sürüme sahip tüm cep telefonları ve tabletlerde desteklendiğini yazsa da “Whatsapp işlevi” yalnızca Android 5 ve sonrasında kullanılabilir gibi görünüyor.

Android’den iOS’a Whatsapp: Hazırlık

Sohbetlerin ve dosyaların başarıyla taşınması için bir takım önkoşulların karşılanması gerekir. Android cihazı en az Android 5’i çalıştırmalı, iPhone ise iOS 15.5 veya daha yenisini gerektirir. Her iki cihazın da güncel WhatsApp sürümüne sahip olması ve kullanılan telefon numarasının aynı olması gerekmektedir. WhatsApp, bağlı bir güç kaynağının ve WiFi’nin de çalışması için ön koşul olduğunu açıklıyor.

Yüzler, hayvanlar ve sebzeler

Elinize konuşun: Bu yeni emojiler yakında akıllı telefonunuza gelebilir

Veri aktarımı yerel olarak gerçekleşir ve yalnızca iPhone yeniyse veya sıfırlanmışsa başlatılabilir; çünkü “iOS’a Aktarma” yalnızca ilk kurulum sırasında bir Apple akıllı telefonla eşleşir.

Adım adım: WhatsApp’ı Android’den iPhone’a aktarın

Whatsapp, adım adım talimatlarla hareketin nasıl çalıştığını tam olarak açıklıyor.

1. Android cihazınızda iOS’a Aktar uygulamasını açın ve ekrandaki talimatları izleyin.
  2. İPhone’unuzda bir kod görünecektir. İstendiğinde kodu Android cihazınıza girin.
  3. İleri’ye dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.
  4. Veri aktarım ekranında Whatsapp’ı seçin.
  5. Android cihazınızda BAŞLAT’a dokunun ve Whatsapp verileri dışa aktarım için hazırlanana kadar bekleyin. Daha sonra Android cihazınızdan çıkış yapacaksınız.
  6. İOS’a Aktar uygulamasına dönmek için İLERİ’ye dokunun.
  7. Verileri Android cihazınızdan iPhone’unuza aktarmak için DEVAM’a dokunun. Aktarımın tamamlandığına dair iOS’a Aktar uygulamasının onayını bekleyin.
  8. Whatsapp’ın en son sürümünü App Store’dan yükleyin.
  9. Whatsapp’ı açın ve eski cihazınızda kullandığınız telefon numarasıyla giriş yapın.
  10. İstendiğinde Başlat’a dokunun ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
  11. Yeni cihazınızı etkinleştirmeyi tamamladıktan sonra sohbetlerinizi göreceksiniz.

Tamamlandıktan sonra iPhone’da şu veriler bulunmalıdır: hesap bilgileri, profil resmi, bireysel ve grup sohbetleri, sohbet geçmişi, medya ve ayarlar. Arama geçmişi, görünen ad ve eşler arası ödeme mesajları eksik olacaktır.

+++ Ayrıca okuyun: iPhone ve iPad: Apple bu harika yenilikleri sahnede göstermedi +++

Kaynaklar: Elma, WhatsApp

#Konular