Aleksandar Djordjevic: Savunma, Fenerbahçe’nin karakteri

Hasan

Member
AJANSSPOR-HABER

Yeni dönemde başantrenörlüğe Aleksandar Djordjevic’i getiren Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Harika Ligi’nde 6 galibiyet 1 yenilgiyle başlarken, Turkish Airlines Euroleague’de ise birinci 8 haftada 3 galibiyet 5 mağlubiyet aldı. Kulüpte 3 ayı geride bırakan Sırp başantrenör, DHA’ya özel açıklamalar yaptı.

‘Maurizio Gherardini ile konuştum’

Şampiyon yaptığı Virtus Bologna ile tarihi bir dönem geçirdiklerini söyleyen Djordjevic, “Şu anda yüzde yüz Fenerbahçe’ye odaklanmış durumdayım. Ben basketbolda dün olduğuna inanmıyorum. Teklif geldiğinde biroldukça bireyle konuştum. Maurizio Gherardini ile fazlaca mükemmel bir münasebetimiz var. Fenerbahçe ile ilgili tüm bilgileri o anlattı. Şu anda bile konuşmaya devam ediyoruz” dedi.

‘Fenerbahçe nitekim bir aile’

Ünlü antrenör, “Ben teklif gelmedilk evvel de Fenerbahçe’yi biliyor ve takip ediyordum. Buraya geldikten daha sonra kulübün ne kadar sıcak olduğunu gördüm. Burada daima bir aileden bahsediliyordu. Nitekim de o denli bir durum var burada. Ben de çalışmalarım ve sonuçlarla buna layık olmak için her şeyi yapacağım. Her şet muhakkak olduktan daha sonra Fenerbahçe’ye ne getirebilirim, daha yeterli neler yapabilirim, bunlara odaklanmaya başladım” Sözlerini kullandı.

‘Ben geldikten daha sonra yalnızca Şehmus Hazer alındı’

İdarenin yeterli bir takım kurduğunu söyleyen Djordjevic, “Bir antrenör olarak değişik bir tecrübe oldu, hazır bir takma gelmek. Fakat biliyorum ki kulüp aslına bakarsanız ben gelmedilk evvel de en uygununu yapmıştı. Memnundum var olan takımdan. Ben geldikten daha sonra yalnızca Şehmus transfer edildi ki esasen bunun da ön çalışması ben gelmeden yapılmıştı. Gelecek vadeden ve benim de beğendiğim bir oyuncuydu. Bir antrenör için elindekilerle bir şey yapmak epey hoş bir durum. Hedefimiz, zarları yanlışsız atıp, mevcutları birleştirip alanda en uygununu sunabilmek” formunda konuştu.

‘EuroLeague’de daha fazlaca maç kazanabilirdik’

Dönemin geride kalan kısmını kıymetlendiren Djordjevic şunları söylemiş oldu: “Sezonun başlangıcında değişik şeyler oldu. Euroleague’de şu an 3 galibiyet ve 5 yenilgimiz var lakin birkaç maç daha kazanabilirdik. Türkiye Ligi’nde de güzel bir düzeyde gidiyoruz. Başlangıç her iki kulvar için de daha yeterli olabilirdi. Uğraş ederek başladık ve etmeye de devam edeceğiz. Burada taraftarın da fazlaca büyük ehemmiyeti var, onların takviyelerini hissediyoruz.

‘Yenilgilere takılmadan savaştık’

Biz de onlara bu dayanağın karşılığında bir şeyler vermek istiyoruz. Daima bir arada hoş bir sinerji oluşturabiliriz. Yenilgilerin ekibin moralini olumsuz etkilediğini muhakkak söyleyemem. Koçlar olarak da bu bizim için bir tecrübeydi. Kadronun moralini yüksek tutup birebir biçimde savaşmak ve kazanmaya çalışmak, bizim ismimize kıymetliydi.”

‘Savunma bir grubu şampiyon yapar’

Oyun ideolojisinde savunmanın epey büyük kıymet taşıdığını vurgulayan Djordjevic, dönemin geride kalan kısmında bu manada güzel iş çıkardıklarını söylemiş oldu. Fenerbahçe Beko Başantrenörü, “Savunmamıza epeyce inanıyorum. Oyuncuların da savunma eforu epeyce kıymetli ve hayli uğraş gösteriyorlar. Savunma, bu kadronun karakteri ve rengi diyebilirim. Oyuncular bizim vermeye çalıştığımız şeyleri hayli yeterli anlıyor ve tepki veriyorlar. Bu inşa sürecinde artık kiremitleri yerine oturtmak gerekiyor. Alandaki savunma karakterini şu an epey beğeniyorum. Benden daha akıllı insanların söylemiş olduği bir kelamı hatırlatmak istiyorum, ‘Hücum maç kazandırır, savunma ise şampiyonluk getirir’ dedi.

‘Fenerbahçe her maçını kazanmak zorundadır’

Fenerbahçe üzere büyük bir toplulukta her vakit baskı olduğunu vurgulayan Djordjevic, “Daha hayli sayı üretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Oyuncuları daha güzel bir form durumuna getirmek için çalışmamız gerekiyor. Fenerbahçe’de her vakit epeyce büyük baskı vardır. Bir maçı kaybedemezsiniz, kazanmak zorundasınızdır. Bir şut kaçıramazsınız, bütün şutlarda isabeti bulmak durumundasınız. Bu her vakit alanda en güzel oyununuzu sunmayı gerektiriyor. Bu da doğal ki bizim için bir meydan okuma” diye konuştu.

‘Transferde her şey olabilir’

Sırp başantrenör, kadroya bir transfer yapılıp yapılmayacağı konusunda çıkan haberlerle ilgili “Oyuncu pazarı şu anda herkese açık ve bütün ekipler, bilgi kovalıyor. Bence transfer devri kapanana kadar her ekip etkin bir durumda, buna Fenerbahçe de dahil ancak şu anda spesifik ve muhakkak bir oyuncu arayışımız yok” yorumunu yaptı.

Djordjevic, Ülker Arena’yı dolu görmek istiyor

Son olarak maçların yüzde 100 kapasite ile oynanma sonucundan duyduğu memnuniyeti paylaşan Fenerbahçe Beko Başantrenörü, “Bu sonucu bekliyorduk ve ziyadesiyle sevindik. Yavaş yavaş olağanlaşmaya başlıyoruz. Seyircileri, basketbol salonlarında ve stadyumlarda görmek nitekim hayli hoş. Bunun, toplum üstündeki toplumsal tesiri de hayli değerli. Arenayı dolu görmeyi nitekim epeyce istiyorum. Oyuncularıma daima, ‘Taraftarlar için oynayın, taraftarlarla bir arada oynayın’ derim, zira inanılmaz bir tesirleri var. Kaybettiğimizde bile bizimle birlikte olmaları hayli önemli” tabirlerini kullandı.