65 yaşında 5 yıldır yürüyerek seyahat ediyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
5 yıldır hem spor tıpkı vakitte tatil maksatlı kilometrelerce yol kat ederek Fethiye’ye gitmek isteyen ve İstanbul’dan yola çıkan 65 yaşındaki gezgin, Sakarya’ya ulaştı. Çok kilolarından kurtulmak için kısa aralarda yürüyüş yapan ve sonrasındasındasında bunu kentler ortası yürüyüşe çeviren 65 yaşındaki Hasan Demir, Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatil yapmak için İstanbul’dan yola çıktı. Yaklaşık 814 kilometre yol kat edecek olan gezgin, Sakarya vilayet hududuna ulaştı. Günde 90 kilometre yol yürüyerek ve belli vakit içinderda da yanında taşıdığı çadırla inançlı alanlarda konaklayan Demir, seyahatinin yaklaşık 9 gün süreceğini belirtti.

HEM SEYAHAT HEM SPOR

5 yıldır yürüyerek seyahat ettiğini belirten 65 yaşında Hasan Demir, “Aşırı kilolarımdan dolayı spor maksatlı kısa uzaklıklara yürüyordum artık uzun uzaklığa dönüş yaptım” dedi.

Sigarayı bırakmak için de yürümeye başladığını anlatan Demir şu biçimde devam etti:

“Şu an bu yürüyüşümü İstanbul’dan Fethiye’ye gerçek yapıyorum. İstanbul Fethiye ortası 814 kilometre ben bunu yaklaşık 9 günde gitmeyi planlıyorum günlük olarak yaklaşık 90 kilometre yürüyerek ve makul vakit içinderda da dinlenerek 9 günde tamamlıyorum. Benim gayem kendimi zorlamadan 9 gün içerisinde Fethiye’ye varmak. Yaşım itibariyle daha süratli yürüme talihim yok yaşım 65, bu yaşta da bedenimi zorlamak istemiyorum. Genç olduğum vakit içinderda yaklaşık 14 kilometre arayı koşuyordum. Arkadaşla birlikte 5 yıldır yürüyorduk lakin artık tekim ve 2 yıldır tek başıma yürüyorum. Ben hem tatil tıpkı vakitte spor gayeli yürüyorum. Gittiğim vakit 3-4 gün kalıyorum bedenimi dinlendiriyorum daha sonrada dönüş yoluna geçiyorum. Bu işe başladığımdan beri sigara kullanmıyorum, sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlara da bunu denemelerini bilhassa tavsiye ediyorum.” İHA